İnternet Üzerinden, Görüntülü Konuşmak İçin Programlar

Teknoloji öyle hızlı gelişiyor ki ona yetişmek neredeyse mümkün değil gibi görünüyor. Dünyanın neresinde olursanız olun internet üzerinden video görüşmesi yapmak artık çok kolay. Hatta ücretsiz wi-fi bağlantınız varsa bu görüşmeyi bedavaya bile getirebilirsiniz. İster bilgisayarınızdan isterseninizde cep telefonunuzdan Görüntülü konuşma yapabilirsiniz. Bunun altta bulunan programları indirmeniz gerekiyor.

Google Hangouts

Hem Android, hem iOS cihazlarda çalışan Google Hangouts ile 10 kişiye kadar video konferans yapabilirsiniz. Bu video konferansı Google+ veya YouTube üzerinden canlı olarak internetten paylaşmanız da mümkün. Böylece Google Hangouts'u sadece bir video sohbet uygulaması olarak değil, bir video yayın platformu olarak da değerlendirebilirsiniz. Kullanmak için bir Google hesabına ihtiyaç duyacağınız uygulama ücretsiz. Chrome tarayıcısını indirerek Google Hangouts'u tüm bilgisayarlarda da kullanabiliyorsunuz.

Skype

Birkaç yıl önce Microsoft tarafından satın alınan Skype, dünya üzerindeki en popüler video sohbet uygulamalarından birisi. Eğer Premium hesap alırsanız 10 kişiye kadar video konferans da yapabiliyorsunuz. Bunun yanında Skype kredisi alarak da dünyanın her yerinden telefon konuşması yapabilirsiniz. Skype'ı cep telefonundan, PlayStation 3'e kadar çok farklı cihaz üzerinde kullanmanız mümkün.

Facetime

Facetime ile tüm Apple kullanıcıları birbirleriyle video görüşmesi yapabiliyor. Birden fazla kişiyle video konferans yapmak ise maalesef mümkün değil. Uygulamayı ilk defa kullanmadan önce, cep telefonunuza gelecek olan aktivasyon kodunu bir seferlik girmeniz gerekiyor. Eğer Apple TV kullanıyorsanız, yaptığınız görüşmeyi doğrudan televizyonunuza yansıtabilirsiniz. Bunun için cihazınızdaki AirPlay-Yansıtma özelliğini aktive etmeniz gerekiyor. Uygulama, son nesil iPhone, iPod Touch ve iPad cihazlarında yüklü geliyor. Mac kullanıcılarının ise uygulamayı ayrıca indirmesi gerek. Fiyatı 1.79 TL.

ooVoo

Aynı anda 12 kişiye kadar video konferans yapabileceğiniz ooVoo ücretsiz bir uygulama. Üstelik, video konferansa katılmak için uygulamayı indirmek de gerekmiyor; Facebook, Twitter veya e-posta üzerinden paylaştığınız bir linke tıklayan herkes video konferansa katılabiliyor. Uygulamanın iOS, Android, Windows ve Mac için geliştirilmiş farklı versiyonları var.

Tango

Tango ile hem video konuşması yapabiliyor hem de mesajlaşabiliyorsunuz. Uygulamayı kullanabilmek için her iki tarafın da Tango'yu yüklemiş olması şart. Uygulamanın yakınlardaki Tango kullanıcılarını göstermek gibi ilginç bir özelliğinin olduğunu da not etmekte yarar var. Eğer mahremiyet kaygısıyla bu özelliği iptal etmek isterseniz, cihazınızın konum servisleri ayarından uygulama iznini kaldırmalısınız. Uygulama ücretsiz ama animasyon ve e-kart gibi bazı ekstra özellikler için ödeme yapmalısınız.

Fring

Hem video konuşması yapabileceğiniz hem de mesajlaşabileceğiniz bir uygulama. Ayrıca dakikası 1 sentten başlayan fiyatlarla dünya üzerindeki tüm numaraları aramanız mümkün. Özellikle sık yurtdışı görüşmeleri yapanlar bu uygulamayı tercih edebilirler. Fring'le dört kişiye kadar video konferans yapabiliyorsunuz. Uygulamayı kullanmanız için telefonunuza SMS'le gelecek olan güvenlik kodunu girmeniz gerekiyor

Qik

iOS, Android ve BlackBerry cihazlar için geliştirilmiş olan bu uygulama ücretsiz. Qik ile hem diğer kullanıcılarla video konferans yapabiliyor, hem de kaydettiğiniz görüntüleri Facebook, Twitter, YouTube veya e-posta üzerinden herkesle paylaşabiliyorsunuz. İsterseniz bu videoları kişiye özel olarak da yayınlayabilirsiniz.

Mutluluk Veren Kokular...

Kokladığımızda kendimizi iyi hissetmemizi sağladığı bilimsel olarak kanıtlanmış birçok koku var. Narenciye kokusu bizi mutlu ediyor, lavanta rahatlatırken, nane kokusu canlandırıyor. Beyaz çiçekler ise en hatırlanabilir kokulardır, karşımıza çıkan her koku, kendisine dair bir anıyı canlandırır zihnimizde.
İşte koku uzmanı Dr. Rachel Herz'in yorumları...

LAVANTA
Lavanta kokusu rahatlatıcı bir etkiye sakinleştirici elementlere sahip. İçeriğindeki sakinleştirici elementler, vücudumuzu bir durgunluğa ve rahatlığa sürüklüyor.

VANİLYA
Vanilya kokuları huzur verirken evcimen duygularımızı ortaya çıkartabilir çünkü kokusu bize yemek pişirmeyi anımsatır.

NANE
Nane canlandırır. Aynı zamanda bir kokunun soğuk ya da sıcak hissettirdiğini anlamamızı sağlayan trigeminal sisteminizi de canlandırır. Nanenin soğukluk hissi canlandırıcılığının etkisini ikiye katlayarak daha uyanık ve enerjik olmamızı sağlar.

NARENCİYE
Narenciye kokuları kendimizi iyi hissettiriyor. Onları solurken istesekte gülümsememize engel olamadığımız anlar yaşayabiliyoruz.

İPUCU
Eğer cildiniz kuru ve vücut yağ oranınız düşükse ağır oryantal bir kokuyu taşıyamazsınız. İçerdiği notalar kelimenin tam anlamıyla teninizden uçup gidecektir.

Mehmet Öz'den Güzellik İçin Tavsiyeler!

Güzelliğine özen gösteren kadınlar dikkat! "Muhteşem görünmek için saatler harcamaya ihtiyacınız yok" diyen dünyaca ünlü Türk cerrah Prof. Dr. Mehmet Öz, kısa sürede cildi güzelleştirecek basit ama etkili tarifler sıraladı. İşte Prof. Dr. Öz'ün hızlı ve kolay güzellik tüyoları...

Makyaj temizliği: Cildi tahriş eden ve pahalı makyaj temizleyiciler yerine bebek şampuanı kullanın. Pamuğun üzerine bebek şampuanı dökerek makyajınızı çıkarın.

Parlak cilt için: Güne kahve ve zeytinyağı yüz bakımıyla başlayın. Kahve telvesi ve zeytinyağını karıştırarak macunumsu bir karışım oluşturun. Yüzünüze nazikçe masaj yaparak uygulayın ve 30 saniye sonra yıkayın. Kahve anti-enflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir. Zeytinyağı ise cildinizi parlak ve yumuşak tutmak üzere bir nemlendirici görevi görür.

Yumuşacık dudaklar: Çatlamış dudaklarınızı doğal yoldan nemlendirin. Avucunuzda bir damla bal ve bir tutam toz şekerini karıştırın. Dudaklarınıza sürerek 10 saniye bekletin. Nemli havluyla silin. Bal harika bir nemlendiricidir. Şeker ise tuzun aksine cildinizi kurutmadan ölü derinin dökülmesini sağlar.

Metabolizmayı hızlandırın: Farkında olmadan yapılan parmak oynatma gibi kımıldamalar da dahil olmak üzere yapacağınız herhangi bir hareket metabolizmayı hızlandırır. Sıcakta meydana gelen her bir derecelik artış metabolik hızınızı yüzde 14 artırır. Bu arada, protein tüketmek aynı şeyi doğal yoldan sağlar. Uyuduğunuz zaman metabolizma hızınız yüzde 10 oranında yavaşlar.

HAZIMSIZLIĞA KARŞI BUZLU TARİF
Karın ve göbek bölgesindeki şişkinlik ve yağlar herkesin sorunu. Dr. Mehmet Öz, şişkinliğin en büyük sebebinin hazımsızlık olduğunu belirterek, limonlu naneli buz küplerinin bu rahatsızlığa iyi geldiğini söyledi. Dr. Öz, nane yapraklarını limon suyunun içine atıp buz kalıbında dondurmanın ve her bir bardak suya 3 küp atılarak tüketilmesini önerdi.

YİYELİM GÜZELLEŞELİM
- Diri bir cilt için biotin adı verilen B vitamini çok önemli. Biotin yumurta, fındık ve fıstıkta bulunuyor.
- Mutlaka yumurta yiyin. Özellikle de sarısını. Yumurta sarısı içinde bulunan yağ, cildin dış kısmını koruyor ve cildin suyunu içinde tutuyor.
- Domatesten asla vazgeçmeyin. İçinde deriyi güneşe karşı koruyan çok önemli bir madde olan likopen bulunuyor.
- A, C ve E vitaminlerinden zengin gıdalar tüketmek sağlıklı ve genç bir cilde sahip olmak açısından önemlidir.
- Avokado, işlenmemiş kuruyemişler, somon, ketentohumu gibi besinlerdeki sağlıklı yağlar ve cilt hücrelerinin yenilenmesi için gerekli olan magnezyumu sağlar.
- B vitamini zengini tam tahıllı ekmek ve gevreklerden tüketin.
- Cildin nemli ve dolgun kalması için mutlaka bol miktarda su içmelisiniz.
- Güzel bir cilt için alkol ve kafein gibi cildin nemini çalan yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalı.

Muazzez Ersoy ' Boş Kalan Çerçeve ' Şarkısı Dinle

Muazzez Ersoy'dan yine muhteşem bir yorum!

Muazzez Ersoy'un sesinden Boş Kalan Çerçeve şarkısını burada dinleyebilir ve Nostalji Video klibini online izleyebilirsiniz.

Muazzez Ersoy Boş Kalan Çerçeve Şarkısı - Video Klibi