Mutants: Genetic Glatiators 15 CAMPAIGNE PASS Ödülü

Mutants: Genetic Glatiators 5000 Kredi Ödülü

Mutants: Genetic Glatiators MAGNETIC KEYS Ödülü

Facebook Stick Run Oyunu Soldierhat Hilesi


Aratılacak :  soldierhat
Değiştirilecek : sombrero
Gerekli Program Cheat Engine 

Dungean Rampage Bitmeyen Mana Hilesi



Gerekli Program Cheat Engine  
Aratılacak Kod 1 : d0 4f d5 0a 00
Değiştirilecek Kod 1 : 02 02 02 02 02
Aratılacak Kod 2 : 66 8f 17
Değiştirileck Kod 2 : 66 99 16

Marvel Avengers Alliance Kazanma Hilesi V6




Gerekli Program Cheat Engine 
Gerekli Dosya : TIKLA


Gençlere Müjde! Sms Fiyatları Ucuzluyor..

Özellikle gençlerin yoğun olarak iletişimde kullandıkları Sms fiyatları ucuzluyor. Sms fiyatlarının ucuzlaması Sms paketlerini ucuzlatırmı bilemeyiz ancak 1 Sms en fazla 33,25 krş olacak. İşte Haberin detayı...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, vatandaşların iletişim ücretlerini düşürme yönündeki düzenlemelere bir yenisini daha eklediklerini ifade etti.

Tüketicilere sunulan SMS hizmetinin önemli maliyet kalemlerinden biri olan SMS arabağlantı ücretlerinde BTK tarafından, 1 Temmuz 2013'te indirim yapıldığını anımsatan Bakan Yıldırım, "İşletmeciler arası SMS arabağlantı ücretlerinde önemli bir indirim yapılmıştı. Şimdi de bu indirimi vatandaşımıza yansıtmak için BTK tarafından SMS ücretlerinde üst sınır yüzde 20 oranında düşürüldü. Tüketicilere uygulanan SMS ücreti üst sınırında yapılan indirimlerle vatandaşlarımızın elektronik haberleşme hizmetlerinden daha makul ücretlerle yararlanmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

'SMS GÖNDERİMİNDE AVRUPA BİRİNCİSİYİZ'
Bakan Yıldırım, dünyanın kişi başı en fazla aylık ortalama SMS gönderen ülkeleri arasında Türkiye'nin en üst sırada bulunduğuna dikkati çekerek, "Şu anda SMS gönderiminde Avrupa birincisiyiz. Bunda Türkiye'nin SMS ücretleri en ucuz ülkeler arasında yer almasının da önemli etkisi bulunuyor" dedi.

Yılbaşından itibaren yapılacak indirim sonrasında Türkiye'de SMS sayısının daha da artacağına işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Şu anda yurt içi SMS ücretleri en fazla 41,54 kuruş olarak uygulanabiliyor. Ancak yapılan son düzenlemeyle 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yurt içi SMS ücreti en fazla 33,25 kuruş olacak."

Uyuşturucu Kullanan Ünlülere Tutuklama Emri Çıktı!

Uyuşturucu temin etmek suçu ile geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakan ünlüler, bu işten kolay kolay yırtamayacak gibi gözüküyor. 17 Kişi hakkında tutuklama emri verildi. İşte Haberin ayrıntıları..


'Esrar içmek için eve çağırdı'İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, "Uyuşturucu temin etmek" suçundan, 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen menajer Ayşe Selin Boronkay'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında tutuklanmaları istemiyle yakalama kararı çıkardı.

Oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren'İn de aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı ve ilk duruşmaya zorla getirilme kararı verdi.

İstanbul'da düzenlenen narkotik operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve aralarında oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren'in de bulunduğu 34 şüpheli hakkında uyuşturucu temin etmek suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi dava kapsamında 17 sanık hakkında yakalama kararı çıkardı.

17 SANIĞA YAKALAMA, ÜNLÜLERE ZORLA GETİRİLME KARARI

Sanıklar Ayşe Selin Boronkay, Onur Tezer, Necati Fidan, Faruk Polat, Şennaz Çalıkoparan, Kadir Çalıkoparan'ın da aralarında bulunduğu 17 sanık tutuklanarak cezaevine gönderilecek.

Aralarında oyuncu Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca şarkıcı Cenk Eren, Alp Parlar, Mustafa Kabahor, Ergun Taş, Niyazi Canbaz'ın da bulunduğu 13 sanık hakkında ise yurtdışına çıkış yasağı ve duruşmalara zorla getirilmelerine karar verildi. Mahkeme ilk duruşma tarihi olarak ise 28 Kasım tarihini belirledi.

15 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR

İddianamede, Ulusoy, Karaca ve Eren hakkında "Uyuşturucu temin etmek" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenirken, 4'ü tutuklu diğer 29 sanığın ise "Örgüt kurmak ve yönetmek", "Örgüt üyesi olmak", "Uyuşturucu kullanmak ve kullanmak için yer temin etmek", "Uyuşturucu maddesi satın almak ve bulundurmak" gibi suçlardan çeşitli oranlarda değişen hapis cezalarına çarptırılmaları talep ediliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 25 Ocak'ta Beşiktaş, Şişli, Etiler ve Ulus bölgesinde düzenlediği operasyonda, aralarında Gizem Karaca, Cenk Eren, Çağatay Ulusoy, Yusuf Hasan Akgün ve Ayşe Selin Boronkay'ın da bulunduğu 38 kişi gözaltına alınmış, operasyonda 20 kilogram esrar, 500 gram kokain, bir miktar eroin ve bir miktar bonzai maddesi ele geçirilmişti.

D Vitamini Eksikliği Sonucu Ortaya Çıkan Hastalıklar...

D vitamini eksikliği olanlarda hangi hastalıklar görülür. D vitaminini hangi besinlerden alabiliriz. Bu konularla ilgili haberimi yazımızın devamında bulabilirsiniz.


D vitamini eksikliği hangi hastalıklara yol açıyor?D vitamini sentezi için güneş ışığına ihtiyaç var. Bu nedenle özellikle kapalı ortamlarda çalışanların D vitamini eksikliğini saptayan testi yaptırmayı ihmal etmemeleri gerekiyor!

Ülkemizde D vitamini eksikliği yaygın bir sorun. Bunun nedeni ise gıdalarla aldığımız miktarın yetersiz kalması. Güneşten gelen UV ışınları cildimizdeki D vitamini sentezi için gerekli. Bu yüzden kapalı ortamlarda daha fazla zaman geçiren kişilerde D vitamini eksikliğine daha sık rastlanıyor. Acıbadem Ankara Hastanesi Klinik Biyokimya Uzmanı Dr. Janserey Batu, özellikle kapalı ortamda çalışanlar için  D vitamini eksikliğinde olabilecekleri anlattı.

D vitamini bağırsakta kalsiyum emilimini, böbrekte kalsiyum ve fosforun geri emilimini arttırıyor.

D vitamininin net etkisi; kan kalsiyum düzeyini belirli bir seviyede tutmak. Yeterince kalsiyum tüketenlerde kalsiyumun kemikte depolanmasını, böylelikle mineralizasyonu sağlıyor.

D vitamini kemik büyümesi, kemik yapısının korunması, kan pıhtılaşması, kardiyovasküler sistem ve bağışıklık sistemi üzerinde de etkili oluyor.

Günlük ihtiyaç yaklaşık 400- 600 IU civarındadır. 65 yaş ve üstü yetişkinlerin günlük ortalama 800 IU D vitamini almaları gerekiyor. Hamilelikte ihtiyaç daha da artıyor.

D vitamini desteğinin yanında yeterli kalsiyum alımının sağlanması önemli. Yeterince kalsiyum alınmazsa D vitamini, kemikten kana kalsiyum geçişine neden oluyor. D vitamini düzeyi 25 ng/mL'nin altına inince eksiklik başlıyor.

D vitamini eksikliğine kapalı ortamlarda çalışanlarda, çölyak hastaları gibi bağırsak emilim bozukluğu olanlarda, ilerlemiş karaciğer hastalığında, bazı ilaçları sürekli kullananlarda daha sık olarak rastlanıyor.

Cilt kanseri riski nedeniyle özellikle beyaz tenlilerin güneş ışınlarıyla temastan kaçınması D vitamini eksikliği riskini beraberinde getiriyor. Cilt kanserinden korunmak için kullanılan güneş koruyucular da D vitamini sentezi açısından güneşten faydalanmamıza engel oluyor.

D vitamini eksikliğinde kemik mineral yoğunluğunda azalma meydana gelir, bunun sonucunda da halk arasında kemik erimesi olarak bilinen osteoporoz oluşur.

Ciddi düzeyde eksiklik varsa çocuklarda rickets, yetişkinlerde ise osteomalazi  olarak bilinen hastalıklar ortaya çıkabilir.

D vitamini eksikliğinde enfeksiyonlara direnç azalıyor, kaslarda güçsüzlük, halsizlik, gece krampları meydana gelebiliyor. Ayrıca D vitamini eksikliğinin depresyonla, kanserle ilişkisi olduğunu gösteren çalışmalar da mevcut.

Bol bol yağlı balık yiyin!
• D vitamini güneşten gelen UV ışınlarıyla cildimizde sentezleniyor. Ayrıca bazı gıdalardan da bir miktar D vitamini alıyoruz. D vitamini en fazla somon, uskumru ve lüfer gibi yağlı balıklarda bulunuyor. 100 gr. somonda yaklaşık olarak 400 IU D vitamini mevcut. Ancak balıklardaki D vitamini miktarı tür içinde bile değişkenlik gösteriyor. Örneğin çiftlik somonu deniz somonunun dörtte biri kadar D vitamini içeriyor.

• Karaciğer, yumurta, tereyağı, süt ve peynirde daha düşük miktarlarda D vitamini mevcut.