Ölüm Makinesi / The Machine türkce dublaj izle



Ölüm Makinesi / The Machine  full izle
Gösterim tarihi: 20 Nisan 2013
filmizlesene-vk.blogspot.com puanı: 5.8/10
IMDB puanı: 6.1/10
Yapım: 2013
Oyuncular: Caity Lotz, Denis Lawson, Toby Stephens
Tür: Bilim Kurgu, Gerilim
Senaryo: Caradog W. James
Yönetmen: Caradog W. James
Orijinal İsim: The Machine 
Film Konusu : Ölüm Makinesi - The Machine (2013) filminde, iki dehanın insanlığa armağan etmek için hazırladıkları robot bir ölüm makinesi haline gelebilir mi? 2 usta yazılımcının uygulamaya geçirdikleri proje ile birlikte yapay bir zeka ortaya çıkıyor fakat garip bir şekilde yaptıkları robota aşık olan bu iki yazılımcı bir süre sonra projenin yok edilmesi ile tehdit ediliyor.Yapay zeka yok edilecek ancak bunu engellemek isteyen yazılımcılar yapay zekanın ölüm makinesine dönüşeceğini tahmin edemiyorlar. 
Film etiketler : Ölüm Makinesi – The Machine 2013 filmini İzle, Ölüm Makinesi – The Machine 2013 full İzle, Ölüm Makinesi – The Machine 2013 hd İzle, Ölüm Makinesi, The Machine Türkçe dublaj İzle

Pasifik savasi - pacific rim türce dublaj izle



Pasifik savası - pacific rim full izle
Gösterim tarihi: 19 Temmuz 2013
filmizlesene-vk.blogspot.compuanı: 7.0/10
IMDB puanı: 7.5/10
Yapım: 2013
Oyuncular: Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi
Tür: Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu
Senaryo: Travis Beacham
Yönetmen: Guillermo del Toro
Orijinal İsim: Pacific Rim 
Film Konusu : Canavalardan oluşan bir lejyon denizden yükselmeye başlar. Kaiju olarak bilinen canavarlar bincelerce insanın ölümüne ve yaşam kaynaklarının tükenmesine sebebiyet verecektir. Büyük bir savaş başlar. Dev Kaiju’larla savaşmak için özel silah icat edilir: Bunlar Jeager’ler adı verilen devasa robotlardır. Bu robotlar zihinleri sinirsel bir köprüye kilitlenen iki pilot tarafından simultane olarak kontrol ediliyorlar. heycan dolu devam eden bu film izlerken keyif alcaksınız. 
Film Etiketler : Pasifik Savaşı türkçe altyazı izle, Pasifik Savaşı 2013 filmi izle, Pasifik Savaşı full izle, Pasifik Savaşı online izle, Pasifik Savaşı hd izle, Pasifik Savaşı izle, Pasifik Savaşı filmi izle, Pasifik Savaşı filmi full izle, Pasifik Savaşı filmizle,Pacific Rim, Pacific Rim 2013 izle, Pasifik Savaşı, pasifik savaşı 2013, pasifik savaşı 2013 full türkçe dublaj izle, pasifik savaşı 2013 izle, pasifik savaşı fragman, Pasifik Savaşı izle, Pasifik Savaşı türkçe dublaj izle, pasifik savaşı türkçe dublaj izle hd

Nazar Boncuğu Takmak Caizmidir?

Nazar boncuğu dinen caizmidir? Bu sorunun yanıtını diyanet işleri başkanlığı yanıtladı...


Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, İslam inancında, nihai etkiyi Allah'tan başkasına atfeden tutum, davranış ve inanışların yasaklandığını, bu kapsamda nazar boncuğu ve benzeri şeyleri medet ummak amacıyla boyuna veya herhangi bir yere takılmasının caiz olmadığını bildirdi. Kurul, nazar boncuğu takmak yerine Felak ve Nas Suresi okunmasını tavsiye etti.

İslam inancında, nihai etkiyi Allah'tan başkasına atfeden tutum, davranış ve inanışlar yasaklandığına dikkat çeken Din İşleri Yüksek Kurulu şu ifadelere yer verdi: Nazar boncuğu ve benzeri şeylerin, bunlardan medet ummak amacıyla boyuna veya herhangi bir yere takılması caiz değildir. Bu tür davranışlarda bulunanlar hakkında Rasulüllah (s.a.s.), 'Kim nazarlık takarsa Allah onun işini tamama erdirmesin' (Ahmet b. Hanbel, Müsned, IV, 154) buyurmuştur. Diğer bir hadiste ise nazarlık takan ve nazarlığa koruyucu etki atfeden kimsenin Allah'a ortak koşmuş olacağını ifade edilmiştir (Ahmed b. Hanbel, Müsned, IV, 156).

Banyo Dolabı Modelleri, Ucuz Banyo Dolapları...

İnternette baya bir arama yapmama rağmen düzgün kullanışlı ve ucuz bir banyo dolabı bulamadım. Ucuz olanlar ya çok küçükler ya da alt ve üst kısımları ayrı ayrı satılıyor. Yani yine pahalıya denk geliyor. Sizler için 300 ila 800 tl arasında ki banyo dolap modellerini burada paylaşıyorum.

Dikkat etmeniz gereken önemli bir ayrıntı, Aynı ürünler farklı mağazalarda 100 ila 200 TL arasında farkla satılıyor. Araştırdığım kadarıyla mağazalar içinde en ucuzu KOÇTAŞ Mağazası...Siz yinede mobilyacılara sorun, Küçük esnaflar daha uygun fiyatlara satabiliyor bu ürünleri...

Bu banyo dolabı modelleri 300 ila 800 TL arasında değişmektedir.



Kanserli Benler Nasıl Anlaşılır?

Benlerin, kanserli ben olduğunu nasıl anlarız?

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melih Akyol, çok fazla beni bulunan kişilerin deri tümörüne yakalanma riskinin yüksek olduğunu söyledi.

Akyol, vücutta basit, doğumsal veya sonradan ortaya çıkan benler olabileceğini belirtti. Benlerin bazılarının zamanla kendiliğinden kaybolabileceğini veya vücutta sonradan ben çıkabileceğini ifade eden Akyol, bunun doğal bir süreç olduğunu aktardı.

Her insanın vücudundaki benleri düzenli olarak kontrol etmesi gerektiğini dile getiren Akyol, çoğunlukla deri renginde, deri yüzeyinde, küçük, saplı  görünümde olan ve halk arasında "et beni" olarak isimlendirilen tümörlerin zararsız olduğunu, bunların çok basit bir cerrahi müdahaleyle ortadan  kaldırılabileceğini ancak her benin bu kadar masum olmadığını kaydetti.

Akyol, özellikle benlerin şeklinin bazı ipuçları verdiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Hekim olmayan insanlar bile benlerini kontrol ederek, bunu değerlendirebilme şansına sahiptir. Örneğin ben asimetrik bir görüntü arz ediyorsa kötüye işaret demektir. Yine benin kenarları kıvrıntılı veya düzensiz görünümdeyse olumsuz bir durum söz konusudur"

"Benin rengi homojense yani sadece tek renk hakimiyeti varsa sorun olmayabilir ama kahverengi, siyah, kırmızı gibi birden fazla renk oluşmaya başlamışsa  büyüklüğü de 6 milimetrenin üzerindeyse tümör gelişimi açısından riskli benler olarak düşünülmelidir"

"Düzenli aralıklarla vücuttaki ben değişiklikleri kontrol edilip, bu saydığımız değişikliklerden de şüphe duyuluyorsa mutlaka bir dermatoloğa başvurulmalıdır.  Sağlıklı insanlarımıza düşen görev, kendi kendilerine kanser tanısı koymak değil, benleriyle ilgili şüpheli durumun aydınlığa kavuşturulması için dermatoloğa  başvurmaktır. Çünkü yukarıdaki değişikliklerin gerçekten var olduğu durumlarda bile tam bir tanı için hekim muayenesi şarttır."

El ve yüz gibi güneşe açık alanların yanı sıra genital bölgedeki benler açısından da dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Akyol, "Çok sayıda beni bulunan kişilerde, bu benlerden herhangi birinin, 'melanom' adı verilen deri tümörü yönünde gelişim gösterme riski yüksektir. Çok fazla bene sahip olmak düzenli bir tıbbi takibi gerektirir" diye konuştu.

Prof. Dr. Melih Akyol, vücutta giysilerin kapatmadığı bölgelerdeki benlerin güneş ışığından korunması gerektiğini, uzun süre güneş ışığına maruz kalan ve benlerde olumsuz yönde değişim gösterme riskinin artacağını söyledi.

Bazı ailelerde benlerin genetik olarak kanser geliştirmeye yatkın olduğuna da dikkati çeken Akyol, böyle genetik yatkınlığı bulunan aile fertlerinde "atipik" benlerden, "melanom" adı verilen kanser gelişme riskinin yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

Twitter, Facebook Gibi Sosyal Paylaşım Sitelerinden Nasıl Para Kazanırım?

Twetter , Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinden para kazanmak istiyorsanız bu yazımızı okumanızı öneriyoruz. 

Özellikle yurtdışında çok yaygın olan ünlülerin ve çok takipçisi olan insanların attıkları tweet veya yaptıkları paylaşımlar üzerinden para kazanmaları Türkiye’de de yaygınlaşıyor.

Bizzconsulting adlı bir sosyal medya şirketi, “Türkiye’nin Sosyal Marka Elçileri’ni arıyoruz” sloganı ile sosyal medyayı etkin kullananlara yeni bir para kazanma yolu açıyor. Buna göre bir veya birden çok sosyal medya platformunda 1000 üstü takipçi sayısına sahip olanlar attıkları reklam mesajları ile kendilerine gelir yaratabilecek. Yapmanız gereken, haftada en az 3 paylaşımda bulunmak, aktif bir hesabınınız olduğunu ispat etmek.

Paylaşım başına 20 lira kazanabilirsiniz.

İşte Başvurunuzun kabul edilmesi ve Para Kazanabilmeniz için şartlar..

KRİTERLER
- Facebook, Twitter, Pinterest ve Google Plus gibi sosyal medya ortamlarında üyelik…
- En az 1000 “arkadaş”, “like” ve “Takipçi”
- Takipçilerinizin aktif olması, yorum yapmaları ve paylaşımda bulunmaları gerekiyor.
- İçerik yaratmada aktiflik… En az haftada 3 kez bir şeyler paylaşılması gerekiyor.
- Türkiye’de yaşamanız ve Türkçe’yi iyi konuşanlar “Elçimiz” olabiliyorlar.
- Son olarak gerçek kişiler bu olanaktan yararlanabilecekler. Yani gerçek kimlikleriyle sosyal ortamda yer alan ve bunu bizimle paylaşabilenler…

NASIL ÇALIŞACAK?
1- Başvuru formunu eksiksiz doldurun
2- Ardından hemen sizinle temasa geçeceğiz
3- Bir gizlilik anlaşması yapacağız
4- Anlaşmadan sonra size linkler göndereceğiz ve yeni ürün ile hizmetler içeren bu mesajları takipçilerinize iletmenizi isteyeceğiz.
5- Sizin mesajları istediğimiz koşullarda gönderdiğinizi ve yayında olduğunuzu düzenli kontrol edeceğiz.
6- Her ay sonunda gönderdiğiniz mesajların karşılığını hesabınıza ödeyeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 90.Yılı Kutlu Olsun...

Önemli günlerde özel doodle ile karşımıza çıkan Google, Cumhuriyet Bayramı için de özel doodle hazırladı.

Cumhuriyet Bayramı Nedir?

Cumhuriyet Bayramı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimini ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır.

Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkelerde 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir. 29 Ekimler'de stadyumlarda şenlikler yapılır, akşam ise geleneksel olarak fener alayları düzenlenir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet'in Onuncu Yıl Kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku'nda, bu günü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir.

Türkiye Cumhuriyetinin 90.Yılı Kutlu Olsun...