21.08.2013 Fenerbahçe - Arsenal Maçı Hangi Kanal'da?

Fenerbahçe - Arsenal İle Şampiyonlar Ligi için Kapışıyor!
Peki Fenerbahçe - Arsenal Maçını hangi kanal yayınlıyor?

CAS kararı ile Şampiyonlar Ligi'ne gitmesi için önü açılan Fenerbahçe, Arsenal ile 21 08 2013 tarihinde 21:45'te karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe ile Arsenal 21 Ağustos Çarşamba günü saat 21:45'te Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında karşılacak. Fenerbahçe Arsenal maçının hangi kanalda yayınlanacağı belli oldu.

Fenerbahçe Arsenal maçı D-Smart 77. Kanal Smart Spor'dan canlı yayınlanacak. Fenerbahçe Arsenal maçı Şükrü Saracoğlu Stadı ' nda oynanacak.

Sarı Lacivertliler 21 Ağustos Çarşamba günü Şükrü Saracoğlu'nda oynancak mücadelenin rövanşında 27 Ağustos Salı günü Londra ekibine konuk olacak.

FENERBAHÇE'NİN HEDEFİ BÜYÜK

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için play-off turunda İngiltere'nin Arsenal takımıyla iki önemli maça çıkacak Fenerbahçe, tarihinde 7'nci kez "Devler Ligi"nde yer almayı hedefliyor.

Güçlü rakibini elese dahi UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği cezaya ilişkin Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) kararına göre Avrupa'da yoluna devam edip etmeyeceği belli olacak sarı-lacivertliler, en son 2008-2009 sezonunda mücadele ettiği Avrupa'nın kulüpler bazındaki bu en büyük organizasyonunda dört sezon aradan sonra yeniden yer almak istiyor.

Sarı-lacivertliler, 2002-2003, 2006-2007, 2010-2011 ve 2012-2013 sezonlarında elemeleri geçemediği için katılamadığı lige, 2011-2012 sezonunda ise direkt katılma hakkını elde etmesine rağmen futbolda şike soruşturması nedeniyle gönderilmemişti.

Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez 1996-1997 sezonunda katılan Fenerbahçe, daha sonra sırasıyla 2001-2002, 2004-2005, 2005-2006, 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında devler arenasında yer aldı.

40 maçta 11 galibiyet

Fenerbahçe daha önce 6 kez katıldığı UEFA Şampiyonlar Ligi organizasyonunda çıktığı 40 maçta 11 galibiyet elde etti.

Avrupa'nın en güçlü takımlarının mücadele ettiği ''Devler Ligi''ndeki maçlarında sahadan 6 kez beraberlikle ayrılan sarı-lacivertli takım, 23 maçta ise rakiplerine yenilmekten kurtulamadı.

''Sarı Kanaryalar'', Şampiyonlar Ligi'nde bugüne dek en büyük başarısını 2007-2008 sezonunda çeyrek final oynayarak elde etti. Teknik direktör Arthur Zico yönetiminde çeyrek finale kadar yükselen Fenerbahçe, aynı zamanda Avrupa kupaları tarihinde en başarılı sezonlarından birisini yaşadı.

Kırıkkale MKE'de Patlama Meydana Geldi!

http://www.71haber.net/wp-content/uploads/2011/03/patlama-mke-300x200.jpgKırıkkale Makina Kimya Endüstrisi Mühimmat Depoları bölgesinde büyük bir patlama ve yangın meydana geldi. Yükselen alevler 30 km mesafedeki şehir merkezinden görülüyor. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.

Jandarma ekiplerinin yanı sıra çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi ile arama kurtarma ekipleri olay yerine sevk edildi.

Bu arada Hasandede Belede sakinleri patlamanın ve ardından meydana gelen yangın sonra beldeyi terketmeye başladı. Patlama ve yangın beledede büyük paniğe yolaçtı.

Öte yandan mühimmat deposununda bulunan 5 kişiden haber alınamadığı bildirildi. Ankara'dan da yangına müdahale için itfaiye ve kurtarma ekibi gönderildi.


Turkcell'in T40 Cep Telefon Modeli Çok Yakında Piyasada!

İşte Turkcell'in ilk yerli akıllı telefonu!Cnbc-e'nin haberine göre; akıllı telefon erişimini yaygınlaştırarak data gelirlerini artırmayı hedefleyen Turkcell TCELL tasarımı Türkiye'de yapılan ve Çin'le birlikte Türkiye'de de üretilecek olan akıllı telefonu T40'ı Eylül ayı sonunda piyasaya sunacak.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ABD'li çip üreticisi Qualcomm işbirliğiyle geliştirilen ve Şubat ayında Gebze projesi olarak tanıtılan akıllı telefon T40'ı, Turkcell'in faaliyet gösterdiği dokuz ülkede de satışa sunmayı planladıklarını söyledi.

T40'ın lansmanında bir sunum yapan Ciliv, Türk üreticilerle de görüşmeler yaptıklarını söylerken, "T40'ın bir kısmı Çin'de; 2013 yılı içinde yıl bitmeden Türkiye'de üretilmeye başlanacak" dedi.

Telefonu uygun bir fiyatla piyasaya sunacaklarını söyleyen Ciliv, nihai fiyatı satışa yakın duyuracaklarını açıkladı.

Ciliv, T40 ile cihaz satışından fayda sağlamaktan daha çok erişilebilir bir fiyat ile pazara akıllı telefon sunarak data kullanımını artırıp, gelirlerini büyütmeyi hedeflediklerini söyledi.

Turkcell'in 2010 yılından itibaren satışa sunduğu T serisi telefonlardan 1 milyon adet satıldığını söyleyen Ciliv, bu satışların dış ticaret açığını 500 milyon lira aşağı çektiğini belirtti.

BTK BAŞKANI ACARER: HER YIL 5 MiLYAR DOLAR ÖDENİYOR

Toplantıda bir konuşma yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer de yerel üretimi desteklediklerini söylerken, "Türkiye'ye gelen telefonların yüzde 57'si akıllı telefon. Bu oranın artması nedeniyle satılan telefonların ortalama fiyatı 300  dolara geldi. 15 milyon adetten her yıl 5 milyar dolarlık telefon ithal ediyoruz, endişem bunun giderek artacak olması" dedi.

Android işletim sistemi platformunda çalışacak olan T40, Qualcomm çift çekirdek işlemci ve 1 GB RAM özelliğine sahip olacak.

Turkcell'in T40 Telefon Modelinin Resimleri



İşte Turkcell'in ilk yerli akıllı telefonu!İşte Turkcell'in ilk yerli akıllı telefonu!

Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı İstifa Etti!

Abdullah Avcı istifa ettiMilli Takımlar Teknik Sorumlusu ve A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Türkiye Futbol Federasyonu ile karşılıklı anlaşarak Milli Takımlar bünyesindeki görevlerinden ayrıldığını açıkladı.

17 Kasım 2011'de başladığı görevlerinde 21 ay boyunca gururla ve onurla hizmet ettiğini belirten Abdullah Avcı, "Futbolun içinde kazanmak da kaybetmek de olduğu gibi birlikte çalışmak da ayrılmak da var. Ben de ayrılmanın en doğru karar olduğunu düşündüm ve bu görüşümü Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören ile paylaştım. Başta şahsı olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim" dedi.