İrmik Helvası Nasıl Yapılır? İrmik Helvası Tarifi

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTEQIufCzgBGcmOQKMHIzt0N-FazqoKgt4ORNX7iqbW0vEbngiIFwHanımların en çok sorduğu sorudur; Yemeğin yanına Bugün Ne Tatlısı Yapsam? Bugün Yemeğinizin yanında İrmik Helvası yapmaya ne dersiniz? İrmik helvası tarifimiz 8 kişiliktir ve denenmiştir.


İrmik helvası malzemeleri
  •     350 gram kalın irmik (2 su bardağı)
  •     165 gram sade yağ (3/4 su bardağı)
  •     420 gram toz şeker (1 + 3/4 su bardağı)
  •     875 gram su ya da süt (3 + 1/2 su bardağı)
  •     1/2 kahve fincanı çam fıstığı

İrmik Helvası Tarifi
  • İrmik helvası tarifi için bir tencereye; üç çeyrek bardak tereyağı koyarak hafifçe kızdırmalı, sonra kızdırılmış bu yağa; yarım kahve fincanı çam fıstığı ile 2 bardak kalın irmik katarak, fıstıkları hafifçe pembeleşip de irmiğin meyanesi gelinceye kadar bunları ortadan daha az ısıdaki ateşte 40-50 dakika durmadan karıştırarak kavurmalıdır. Meyane demek irmiğin 40-50 dakika içinde yanmadan hatta fazla esmerleşmeden kıvamında pişmesi demektir.
  • İrmiğin meyanesi gelince buna 3.5 bardak kaynar bir halde su ya da süt katmalı ve iyice karıştırdıktan sonra bir 3 çeyrek bardak da toz şeker katarak tekrar karıştırmalı, sonra da tencerenin kapağını hafifçe kapatarak hafif bir ateşte 20 dakika kadar demlendirilmelidir.
  • Bundan sonra tencereyi ateşten alarak, yarım saat kadar ılınmaya bırakmalı ve helvayı iyice bir karıştırdıktan sonra tabağa almalı ve servis yapmalıdır. İrmik helvası tarifi hazır. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Baklava Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Baklava Tarifi

http://www.portakalagaci.com/photos/uncategorized/ev_baklavasi.jpgHanımların en çok sorduğu sorudur; Yemeğin yanına Bugün Ne Tatlısı Yapsam? Bugün Yemeğinizin yanında Ev Yapımı Baklava yapmaya ne dersiniz?

Ev usulü baklava malzemeleri
    2 adet yumurta
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    2 çorba kaşığı yoğurt
    Yarım çay bardağı süt
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    1 çay kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    Alabildiği kadar un

İç harcı için
    1 çorba kasesi ceviz içi
    200 gram margarin veya tereyağı
    1 paket mısır veya buğday nişastası

Şerbeti için
    7 su bardağı toz şeker
    6 su bardağı su
    Yarım limon suyu

Ev usulü baklava tarifi
Karıştırma kabına yumurtayı, sıvı yağı, sütü, yoğurdu, limon suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Üzerine unu, tuzu, kabartma tozunu ilave ediyoruz. Hamuru kulak memesi kıvamından biraz daha sert olana kadar yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz küçük şekilde bezeler ayırıyoruz. Herpsini birer birer yuvarlıyoruz. Tezgaha nişasta serpiyoruz. Hamurları çay tabağından biraz daha büyük bir şekilde açıyoruz. Hamurumuzu böyle açarken dört kat olarak üst üste yağlayıp koyuyoruz. Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz. Tepsiye yerleştirip üzerine ceviz serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Son katı açıp tepsiye serdikten sonra kenarlarını bıçağın ucuyla bastırarak sıkıştırıyoruz. Baklavamızı dilim dilim kesiyoruz. Üzerine margarin veya tereyağı eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak döküyoruz. 170 derecelik fırında ortalama 50-55 dakika pişiriyoruz. Üzeri nar gibi kızarana kadar fırında tutuyoruz. Şerbetini toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatıp hazırlıyoruz. Baklavamız fırından çıktıktan sonra şerbeti ılıkken döküyoruz.

Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır? Mercimek Çorbası Tarifi

http://marka.typepad.com/photos/oburcuk/mercimek_corbasi.jpgHanımların en çok sorduğu sorudur bu Bugün Ne Yemek Yapsam? Bu sorunun cevabını hemen verelim. Bugün Mercimek Çorbası Yapmaya Ne dersiniz? Mercimek Çorbası tarifini burada bulabilirsiniz.

Mercimek çorbası malzemeleri
    2 su bardağı kırmızı mercimek
    7 su bardağı su
    2 adet soğan
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 yemek kaşığı salça
    1 tablet tavuk suyu kalıbı
    1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    1 yemek kaşığı kuru nane

Mercimek çorbası tarifi

Mercimek çorbası tarifi için ince soğanlarımızı ince ince doğrayıp yağda kavuruyoruz. Önceden yıkadığımız mercimeği, salçayı ve 1 tablet tavuk suyu kalıbını soğanların bulunduğu tencereye atıyoruz. Ardından kaynar su ilave ediyoruz. Bu şekilde yaklaşık 10 dakika kaynatıyoruz. 10 dakika sonra tenceredeki malzemeleri ince bir süzgeç yardımıyla süzüyoruz (bu işlem mercimeği daha küçük parçalara ayırmak için). Süzdükten sonra tekrar tenceremize alarak bir kere daha kaynatıyoruz. Son kaynama sırasında ağız tadımıza göre nane, tuz ve kırmızı biber ekliyoruz. Mercimek çorbası tarifi hazır. Afiyet olsun.
 

Sütlaç Nasıl Yapılır? Pratik ve Lezzetli Sütlaç Tarifi

Hanımların en çok sorduğu sorudur; Yemeğin yanına Bugün Ne Tatlısı Yapsam? Bugün Yemeğinizin yanında Sütlaç yapmaya ne dersiniz? Pratik ve Lezzetli Sütlaç tarifine buradan ulaşabilirsiniz.Bu Tarifler denenmiştir.


Sütlaç malzemeleri

    1 litre süt
    1 su bardağı su
    1 çay bardağı toz şeker
    Bir çay bardağı pirinç
    2 tatlı kaşığı kaşığı pirinç unu
    Üzeri için tarçın

Not: Bu malzemelerden 4-6 kase Sütlaç çıkmaktadır.Siz kendinize göre malzemeleri arttırarak veya azaltarak sütlaç'ınızı yapabilirsiniz.

Sütlaç Yapılışı
1 çay bardağı pirinci yıkayın. Tencereye 1 su bardağı suyu ve pirinçleri koyup altını yakın.Pirinçler suyu çekene kadar pişirin. 1 litre soğuk sütü ekleyin. Kaynayana kadar ara sıra karıştırın. Bir kasede 2 tatlı kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ekleyerek iyice ezin. Tencerede kaynamakta olan sütten 5-6 kaşık alıp kaseye ekleyin (pirinç unu ılınacak şekilde). Pirinç ununu da tencereye ekleyerek, 10 dakika kadar arada karıştırarak pişirin. 1 çay bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın. Sütlacı kaselere paylaştırıp, soğumasını bekleyin. Sütlaçlar soğuyunca üzerlerine tarçın serpip servis yapın.

Termal Tesislerde, DevreMülk Satışları ile Dolandırıcılık!

Dikkat: Dolandırıcılar, abartılı reklamlarla etkiledikleri vatandaşlara hayali devre tatil sözleşmeleri imzalatıyor.Yaz aylarının gelmesiyle devre tatil ve devremülk tatil paketleriyle ilgili kampanyalar arttı. Bunun üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, vatandaşı "Bedava Tatil Kazandınız" mesajlarına karşı uyardı. "Tanıtım amacıyla sizi otelimizde ağırlamak istiyoruz" gibi söylemlerle otellere ya da bir takım tesislere davet edildiğini vurgulayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Otellerde yoğun ses ve ışık altında psikolojik bir baskı uygulanarak vatandaşa devre tatil sözleşmesi imzalattırılıyor" dedi. "Arsası dahi olmayan yerler varmış gibi gösterilerek satılıyor" diyen Bakan Yazıcı, vatandaşların çok değerli devre mülkü uygun fiyata aldıkları, buraları 2 bin liraya kiraya verebilecekleri ve değişim programları ile dünyanın pek çok ülkesinde tatil yapabilecekleri gibi vaatlerle ikna edilerek sözleşme imzalatıldığını söyledi.

ESKİ TARİH ATIYORLAR
Türkiye Gazetesi'nden Cenk Esen'in haberine göre; sözleşme imzalayan pek çok vatandaşın mağdur olduğunu ve bu konudaki şikayetlerde patlama yaşandığını belirten Yazıcı, "Reklam ve ilanların etkisinde kalmayın, firma hakkında araştırma yapın. Tüketicilere eksik bilgi veriliyor, sözleşmeye eskiye dönük tarih atılarak, vatandaşın cayma hakkını kullanması engelleniyor. Ya da vazgeçmek isteyen vatandaştan yüzde 25 oranında ücret kesiliyor" diye konuştu.

TESİSE BELGE SORUN SÖZLEŞMEYİ İNCELEYİN
Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Afyon ve Kütahya gibi illerde termal tesisler sattıklarını, ancak bunların inşaat ruhsatı gibi zorunlu hiçbir belgesinin bulunmadığını kaydetti. Bakan Yazıcı, vatandaşların mağdur olmaması için dikkat edilecek unsurları şöyle sıraladı: