Hanımların en çok sorduğu sorudur; Yemeğin yanına Bugün Ne Tatlısı Yapsam? Bugün Yemeğinizin yanında İrmik Helvası yapmaya ne dersiniz? İrmik helvası tarifimiz 8 kişiliktir ve denenmiştir.
İrmik helvası malzemeleri
İrmik Helvası Tarifi
İrmik helvası malzemeleri
- 350 gram kalın irmik (2 su bardağı)
- 165 gram sade yağ (3/4 su bardağı)
- 420 gram toz şeker (1 + 3/4 su bardağı)
- 875 gram su ya da süt (3 + 1/2 su bardağı)
- 1/2 kahve fincanı çam fıstığı
İrmik Helvası Tarifi
- İrmik helvası tarifi için bir tencereye; üç çeyrek bardak tereyağı koyarak hafifçe kızdırmalı, sonra kızdırılmış bu yağa; yarım kahve fincanı çam fıstığı ile 2 bardak kalın irmik katarak, fıstıkları hafifçe pembeleşip de irmiğin meyanesi gelinceye kadar bunları ortadan daha az ısıdaki ateşte 40-50 dakika durmadan karıştırarak kavurmalıdır. Meyane demek irmiğin 40-50 dakika içinde yanmadan hatta fazla esmerleşmeden kıvamında pişmesi demektir.
- İrmiğin meyanesi gelince buna 3.5 bardak kaynar bir halde su ya da süt katmalı ve iyice karıştırdıktan sonra bir 3 çeyrek bardak da toz şeker katarak tekrar karıştırmalı, sonra da tencerenin kapağını hafifçe kapatarak hafif bir ateşte 20 dakika kadar demlendirilmelidir.
- Bundan sonra tencereyi ateşten alarak, yarım saat kadar ılınmaya bırakmalı ve helvayı iyice bir karıştırdıktan sonra tabağa almalı ve servis yapmalıdır. İrmik helvası tarifi hazır. Afiyet olsun.