Plastik Kapaklı İphone 5C Resimleri, İphone 5C Özellikleri, İphone 5C Fiyatı...

Milyonların beklediği Apple'ın tanıtım etkinliği yapıldı. Amerika'nın San Francisco şehrinde düzenlenenen ve TSI 20:00'da başlayan olan etkinlikle iPhone 5C ve 5S ürünleri tanıtıldı. Tanıtıma 5C'nin fiyatı damgasını vururken 5S'in ise grafik işleme ve işlemci gücünün 2 kat arttırılmış olması damgasını vurdu.

Plastik iPhone 5C tanıtıldı

PLASTİK 5C DAHA UCUZ
Sadece iddia zannedilen plastik iPhone 5C doğrulandı. iPhone 5C renk seçenekleri ile de ön plana çıktığı öğrenildi. Plastik yapı üzerinde yeşil, beyaz, mavi, pembe ve sarı renkleri yer alacak. iPhone için ilk defa Apple tarafından renkli kapaklar üretildi.

5C'NİN ÖZELLİKLERİ
iPhone 5C; 4 inç Retina ekrana , iSight 8 Megapiksel kameraya ve A6 işlemciye sahip olacak. iOS 7 duvar kağıtlarıyla iPhone 5C ile tamamen uyumlu.

İphone 5 c resimleri

ABD FİYATI BELLİ OLDU
Amerika’da 2 yıl kontratlı fiyatı 16 GB 99$, 32 GB 199$’dan satılacak. iPhone 5C’nin kılıfları 29 dolardan satılacak. iPhone 5C, beklenildiği gibi iOS 7 ile birlikte gelecek.

iPHONE 5S DE TANITILDI
Şu ana kadar ki en gelişmiş akıllı telefon olarak nitelenen iPhone 5S'in en ayırt edici özelliği son iPhone’a göre grafik işleme ve işlemci gücünün 2 kat arttırılmış olması.

iphone 5s fiyatı

5S'İN ÖZELLİKLERİ
iPhone 5S çift led flaşa sahip. Beklendiği gibi iPhone 5S'te 64-Bit çip ve A7 işlemci kullanılıyor. iPhone 5S'in işlemcisi iPhone 5'e göre 2 kat daha hızlı. iPhone 5S OpenGL ES 3.0'ı destekliyor. iPhone 5S'in ana ekran tuşu biraz farklı görünüyor. A7 işlemci ilk iPhone'dan 40 kat daha hızlı ve grafik tarafında ise 56 kat daha üstün.

SANİYEDE 10 KARE FOTOĞRAF!
iPhone 5S'in kamerası f2.2 diyafram açıklığına sahip ve her bir piksel 1.5 micron piksel olacak. iPhone 5S saniyede 10 kare fotoğraf çekebiliyor. iPhone 5S'in Slo-Mo özelliği ile 720p çözünürlüğünde 120fps hızında video çekebilirsiniz. Parmak izi sensörü doğrulandı! Touch ID ile artık parmak izinizden şifre belirleyebileceksiniz.

Skolyoz Hastalığı Nedir? Skolyoz Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Türkiye'de yaklaşık 1.5 milyon skolyoz hastası bulunuyor. Ancak bu hastalığı belkide çoğumuz bilmiyoruz ve doktora gitmeyi erteliyoruz.

Omurganın göğüs ve bel bölgesinde yana doğru eğrilmesi olarak tanımlanan skolyoz, sırtta eğrilik, omuz ve bel kavsinin asimetrisi, kaburga kamburluğu şeklinde belirtilerle kendini gösteriyor.

Skolyoz hakkında bilmeniz gerekenlerSkolyozun en çok ergenlik çağında özellikle de 10-14 yaş arasındaki kız çocuklarında görüldüğünü söyleyen Liv Hospital Omurga Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alpaslan Şenköylü "Skolyoz özellikle kız çocuklarında adet görmeye başlamadan hemen önce, hızlı boy atma döneminde ortaya çıkıyor" diyor ve ekliyor: Bu dönemdeki çocuklara özellikle dikkat etmek gerekir. Çocuğun duruşu bu diye düşünmeyin, kız çocuklarında adet görmeye başlamadan hemen önceki hızlı boy atma döneminde verilecek olan korse belki ameliyata gidişi engelleyebilir" diyor.

İnsan anatomisinde gövdeye yandan bakıldığında bazı eğrilikler bulunur. Örneğin sırtta dışa, boyunda ve bele içe doğru kavis mevcuttur. Ama ön–arka düzlemden bakıldığında omurga dümdüzdür ve herhangi bir dönüklük yoktur. Skolyoz ön arka planda omurganın S ya da C şeklinde ve beraberinde dönüklük olması durumudur. Skolyozlu hastalarda bu olağan dışı eğrilik nedeniyle omuz asimetrisi, kaburga kamburluğu, gövde kayması, bel kavsi asimetrisi görülebilir.

Skolyoz tanısı nasıl konuluyor?
Skolyozun tanısı için öne eğilme testi kullanılır. Bu testte şüphe duyulan kişinin, dizlerini kırmadan öne doğru eğilirken ellerini kavuşturup dizlerinin arasında tutması istenir. Bu sırada hastanın tam arkasında durularak omurga ve sırtta bir asimetri olup olmadığı kontrol edilir. Eğer asimetri varsa skolyoz olduğu düşünülür. Ama daha sağlıklı bilgi alabilmek için bir deformite cerrahına başvurmak gerekir.

Skolyozun belirtileri nelerdir?
- Omuz asimetrisi
- Bel kavsinin asimetrisi
- Kaburga kamburluğu

Skolyozun sebebi nedir?
Skolyozun birçok nedeni olabilir. Doğuştan olan olgularda omurlarda oluşum veya ayrılma sorunları görülebilir. Nöromusküler olgular kas hastalıkları ya da serebral palsi gibi sinirsel hastalıklara bağlı olabilir. En sık görülen nedeni idiyopatik yani nedeni belli olmayan tiptir. Bu tip genelde ergenlik başlangıcındaki kız çocuklarında görülür. Genetik ve çevresel nedenler suçlanır.

Skolyoz önlenebilir mi?
Önlenemez ama deformite uzmanı ilerlemesini durdurabilmek ya da dengeleyebilmek için önlemler alabilir.Bu amaçla, etkisi henüz kanıtlanmamış olmakla beraber, gövde kaslarını çalıştıran egzersizler önerilir. Bu egzersizler sayesinde hastanın duruşu dengelenebilir.

Erken dönemde tanı konan olgularda, günde 23 saat takılan sert gövde korseleriyle eğriliğin ilerlemesi kontrol altına alınabilir.

Skolyoz için en çok hangi yaşlarda önlem almak gerekiyor? En çok hangi yaş aralığında görülüyor?
Skolyoz en çok ergenlik çağında görülüyor. Özellikle kız çocuklarında adet görmeye başlamadan hemen önceki hızlı boy atma döneminde ortaya çıkıyor. Bu dönemde verilecek olan korse belki ameliyata gidişi engelleyebilir. Ama bu bilimsel olarak kanıtlanabilmiş değildir.

Skolyozun tedavisi nasıl yapılıyor?
Skolyozun tedavisine boyun ve kuyruk sokumu omurlarının aynı filmde görülebildiği uzun kaset röntgenleriyle karar verilir. Açı ölçer ile bu filmler üzerinde eğriliklerin açısı ölçülür. Açı değeri ile hastanın yaşı ve vücut gelişim düzeyine göre tedavi planlaması yapılır. Açısı düşük ve erken dönemlerde tanısı konan olgularda doktor korse ve egzersiz seçeneklerini sunarak takip altına alır. Ancak bu tip tedavi yöntemlerinin etkinliği bilimsel olarak kanıtlanabilmiş değildir. Bu nedenle eğrilik artabilir. İleri eğriliklerde (45o'nin üzerindeki eğrilikler) cerrahi tedavi önerilir. Cerrahi tedavi omurlara yerleştirilen vidalar ve bunları birleştiren çubuklarla yapılır.

Ameliyat sonrası dönemde bizi ne bekliyor?
Her skolyoz tipinin ameliyat sonrası bakımı farklıdır, en sık görülen idiyopatik tipin ameliyatı sonrasında kendiliğinden emilen estetik dikişlerle yara kapatılır. Ağrı için ilk 2 ya da 3 gün hasta kontrollü ağrı kesme yöntemi uygulanır. Her şey olağan seyrederse ameliyat sonrası ortalama 4. günde hastaneden çıkılabilir. Bir hafta sonra yıkanmaya izin verilir. Hastalar ortalama 15 gün sonra okula tekrar başlayabilir. Genelde ameliyat sonrasında korse kullanmaya gerek yoktur.

İnsanlığın Bittiği Anlardan Birisi, 8 Yaşındaki Gelin Öldü!

Bu haberimiz insanlıktan nasibini almamış, Orta yaşlarda bir koca, kızını satan bir aile ve  iğrenç ilişkileri ayıplamayan bir toplum'u anlatıyor..Yaşıtları ilkokula giderken 8 yaşındaki bir kız'ın yaşadıkları insanın tüylerini ürpertiyor. Bakmayın haberde Dünya'nın ayağa kalktığını yazmasına,  belirli kesimlerin sadece Belirli ülkelerde sözü geçiyor. Bugün konuşulanlar yarın unutulup gidecek...

Yemen'in güneyinde bulunan Hardth şehrinde sekiz yaşında bir kız çocuğu 40 yaşından daha büyük bir adamla evlendirildiği gece vajinasındaki ve iç organlarındaki yaralanmalar nedeniyle hayatını kaybetti.

Yemen'de çocuk gelin düğün gecesi öldüDÜNYA AYAĞA KALDIRAN OLAY
Tüm dünyada büyük yankı uyandıran olay sonrası insan hakları örgütleri ve Yemenli aktivistler adının Revan olduğu açıklanan küçük kızla evlenen adamın ve Revan'ın ailesinin tutuklanması için çağrı yaptı.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) verilerine göre 2011 ila 2020 yılları arasında dünya çapında 140 milyondan fazla kız çocuğu 18 yaşından önce evlendirilecek. Bu rakamın 50 milyonu ise 15 yaşından önce evlendirilerek çocuk gelin olacak. Yemen'de ise kız çocuklarının üçte biri 15 yaşına gelmeden evlendiriliyor.

Nükleer Santral'de Çalışacaklara 3.000 $ !

Nükleer santralde çalışacak kişilere ortalama 3.000 dolar verileceği söylentisi bugünün en çok konuşulan ve okunan haberi oldu.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi'nin en yüksek inşaat döneminde 12 bin 500, işletme aşamasında ise yaklaşık 4 bin kişi istihdam edilecek. Santralin işletme personelinin ortalama aylık maaşının ise 3 bin dolar civarında olacağı öngörülüyor.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışanlara 3 bin dolar maaşİSTİHDAM EN ÖNEMLİ KONU
Doğrudan yaratılan iş imkanlarının ekonomide ikincil gelişmelere neden olacağından hareketle toplam 15 bin civarında iş pozisyonu yaratılması bekleniyor. Akkuyu NGS için hazırlanan ÇED Raporu'na göre, projenin en önemli dolaylı etkilerinden biri istihdam konusunda olacak.

12 BİN 500 KİŞİYE İŞ İMKANI
Projenin üç aşaması boyunca doğrudan ve dolaylı etkiler şeklinde yeni iş alanları yaratılacak. Projenin, inşaat, işletme ve işletmeden çıkarma aşamalarında doğrudan yer alacak iş gücünün yanı sıra girdi ve tüketim malı sağlayan endüstriler başta olmak üzere, enerji üretimi tedarik zincirinde yer alan tüm sanayi sektörleri üzerinde dolaylı etkileri olacak. Projenin en yüksek inşaat döneminde 12 bin 500 kişi istihdam edilecek. Bunun yüzde 70'ine karşılık gelen 8 bin 800 kişi yerli işgücü olacak.

Bunlardan yaklaşık 5 bin 600 kadarı yerel iş gücü pazarından, 3 bin 200'ü diğer bölgelerinden temin edilecek. İşletme aşamasında ise yaklaşık 4 bin işletme personelinin istihdamı söz konusu olacak. Doğrudan yaratılan iş imkanlarının ekonomide ikincil gelişmelere neden olacağından hareketle bölge ve ülkede toplam 15 bin civarında iş pozisyonu yaratılması bekleniyor.

AYLIK MAAŞLAR ORTALAMA 3 BİN DOLAR
Akkuyu NGS inşaat personelinin ortalama aylık maaşının 1500 dolar civarında olacağını tahmin ediliyor. İnşaatın en yoğun olduğu dönemde 12 bin 500 kişi çalışacağı hesabı ile iş gücü geliri üzerindeki etkinin yaklaşık 225 milyon dolar olacağı hesaplanıyor.

Santralin işletme personelinin ortalama aylık maaşının ise 3 bin dolar civarında olacağı öngörülüyor. Bu varsayım, işletme süresince çalışacak yaklaşık 4 bin kişilik personelin Türkiye'de çalışanlardan oluşacağı ve büyük kısmının ülkede harcanacağı varsayıldığında 144 milyon dolar üzerinde doğrudan yıllık iş gücü geliri yaratılması planlanıyor.