Prostat Kanserinde Erken Teşhis ve Tedavi Yöntemleri...

Op. Dr. Mustafa Günhan, prostat kanserinde erken teşhisin önemini anlattı.

Prostat kanserinin şikayetleriyle prostatın iyi huylu büyümesine ait belirtiler birbiriyle paralellik gösterir. Şikayetler irritatif-rahatsız edici- ve/veya obstrüktif - tıkayıcı- olup, idrar yapma bozukluğu ile ilgili genel problemlerdir. Bunlar arasında; gece sık idrara çıkma, mesane boşalamama hissi, idrarın uzağa gitmesinde ve kalınlığında problemler, idrar yaparken yanma ve idrarda kanama bulunur.

TARAMALARA NE ZAMAN BAŞLANMALI
Prostat kanserinin taramasına, ailede prostat kanseri mevcut değilse 50 yaşında, aksi takdirde 40 yaşında başlanmalıdır. PSA denilen kan testi ve muayene düzenli ve yıllık olarak mutlak önerilmektedir. Yukarıda bahsedilen yöntemler yönlendirici olup, kesin tanısı prostat ultrasonu eşliğinde yapılan prostat biyopsisiyle konur. Prostat kanserli hastaların yaşamlarını sürdürmelerinde en önemlisi erken teşhistir.

Eğer PSA normalin çok üstünde ise, biyopsi sonrası sınıflama yapmak için, kemik sintigrafisi ve tüm batın MR radyolojik tetkikleri istenmelidir.

PSA testi, prostat organına spesifik fakat kanserine spesifik bir test değildir. Diğer bir deyişle; prostatın iyi huylu büyümelerinde, prostatın enfeksiyon hastalıklarında ve biyopsi gibi prostata yönelik girişimlerde de yüksek olabilir. Bu nedenle prostatın muayenesiyle desteklenmelidir.

CERRAHİ YÖNTEMLER
Hastalığın tedavi seçenekleri arasında; cerrahi olarak prostatın çıkartılması, radyoterapi, brakiterapi denilen implantasyon ışınlama tedavisi ve hormon tedavisi yer alır. Uygun tedavi yöntemi uygun hasta ve hastalığa göre seçilmelidir. Cerrahi yöntemler; açık, laparaskopik ve robotik cerrahi olarak sınıflandırılabilir. Son zamanlarda cerrahi deneyimin de kazanılmasıyla operasyon sonrası oluşabilecek komplikasyonlar minimalize edilmiştir. Klasik olarak bildirilen komplikasyonlar arasında; idrar kaçırma, ereksiyon problemleri, kanamalar, tümör hücresinin kalması sayılabilir.

205 korku odasi full izle hd



205 korku odasi filmi izle
Gösterim tarihi: 20 Temmuz 2012
filmizlesene-vk.blogspot.com puanı: /10
IMDB puanı: 5.3/10
Yapım: 2011
Oyuncular: André Hennicke, Inez Björg David, Jennifer Ulrich
Tür: Korku, Dram
Senaryo: Eckhard Vollmar
Yönetmen: Rainer Matsutani
Orijinal İsim: 205 – Zimmer der Angst 
Film Konusu : Katrin baskıcı babasından uzakta özgür bir şekilde yaşamak için yurttaki tek boş oda olan 205 numaralı odaya yerleşir. Yeni odasına taşınan Katrin yeni arkadaşlar, akşam partileri, seks ve uyuşturucuyla dolu yeni dönemine başlar. Yeni odasına taşınan Katrin yeni arkadaşlar, akşam partileri, seks ve uyuşturucuyla dolu yeni dönemine başlar. Ancak çok geçmeden neden kimsenin Oda 205′e taşınmak istemediğini anlayacaktır.
Film EtiketLer : 205: Korku Odası full hd izle, 205: Korku Odası izle, 205: Korku Odası Türkçe dublaj izle

Bebeklerde Pişik Nasıl Önlenir? Pişik Tedavisi Nasıl Yapılır?

Yeni annelerin bilmesi gereken en önemli konuların başında, Bebeklerde pişik görülmesi, ve pişik olmaması için yapılması gerekenlerdir.


Pişik, özellikle yeni doğan bebeklerin ilk 3 ayında yaşanan bir problemdir. Bebeğin altbezinin tenine temas ettiği noktada hafif kızarıklık ve kabartı şeklinde kendini gösterir.

Ammonia dermatitis, pişiğin en sık rastlanan şeklidir. Çocuk bezi olan bölgede kızarmış ve kabarmış bir görünümde bulunan pişik, bebeğinizin dışkısındaki bakteriler ve idrarındaki doğal amonyaktan kaynaklanır.
Pişik 7 gün içerisinde geçmez ise doktorunuza danışmanız uygun olacaktır.

Pişiğin sebepleri
- Hassas deri
- Doğal koruyucu yağları uzaklaştıran sert sabun kullanımı
- Uygun olmayan bebe pudralarının kullanımı
- Çocuk bezinin sık değiştirilmemesi
- Sürtünme – Özellikle çocuk bezinin hassas bebek derisine veya tombul bebeklerde Bebek derisinin beze sürtünmesi
- Bebeğin çamaşırlarında iyi durulanmadığı için sabun kalması olarak sıralayabiliriz.

Pişiğin tedavisi ve önleme yolları
- Bebeğinizin altını mümkün oldukça kuru tutun, gerektikçe bezini değiştirin.
- Mümkünse her bez değişiminde altını bir müddet açık bırakın.
- Çinko oksit içeren krem ve yağlar kullanın.
- Dermatolojik olarak test edilen Molfix ıslak havlular, yumuşak dokusu ile bebeklerin cildinde özenli temizlik sağlayarak sık kullanımda pişik oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Hafif kokusu ve alkolsüz formülü ile bebeğinizin cildini tahriş etmeden yumuşacık yapar.

Dr. Anıl Yeşildal
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Fenerbahçe Galatasaray Maçı Ne Zaman?

Aslında futbol Türkiye'de değerini kaybetti. Şike olayları, Klüp takımlarımızın ve Milli takımın aldığı başarısız sonuçlar. Futbol'a olan ilginin azalmasına neden oldu.


İşte Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin tarihiYine de Derbiler futbol severlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki Fenerbahçe-Galatasaray derbisi 10 Kasım Pazar günü 19:00′da oynanacak.


Babadan Oğula türkce dublaj izle



Babadan Oğula filmi full izle
Gösterim tarihi: 07 Haziran 2013
filmizlesene-vk.blogspot.com puanı: 7.5/10
IMDB puanı: 7.7/10
Yapım: 2012
Oyuncular: Anthony Pizza, Eva Mendes, Ryan Gosling
Tür: Suç, Gerilim
Senaryo: Ben Coccio, Derek Cianfrance
Yönetmen: Derek Cianfrance
Orijinal İsim: The Place Beyond the Pines 
Film Konusu : Luke çok yetenekli bir motosiklet sürücüsüdür ve dublörlük yaptığı karnaval kumpanyası ile şehir şehi gezmektedir. New York'un kuzeyindeki Schenectady bölgesine geldiğinde eski sevgilisi Romina ile yeniden karşılaşır; ve kendi yokluğundan Romina'nın onun oğlu olan Jason'ı dünyaya getirdiğini öğrenir. Luke yollarda geçen hayatını düzene sokma ve ailesiyle yeni bir yaşam kurma kararı alır. Bu teklif Luke için karşı konulmazdır, çünkü karısı ve ailesi için düzenli bir hayat kurabilmek için çok paraya ihtiyaçları vardır. Ancak bu banka soygunu onu teşkilattaki en hırslı polis memuru olan Avery ile karşı karşıya getirir. 
Film Etiketler:  Babadan Oğula, Babadan Oğula direk izle, Babadan Oğula filmi Full Hd İzle, Babadan Oğula filmi İzle, Babadan Oğula Filmi Seyret, Babadan Oğula izle, Babadan Oğula türkçe dublaj izle,  Babadan Oğula 720p izle, Babadan Oğula tek parça izle, The Place Beyond the Pines 720p izle 

Meme Kanserine Dikkat Çekmek İçin Meme Dayama Kampanyası!

Meme kanserine dikkat çekmek için ilginç bir kampanya başlattılar.


Amaçları çok farklı!ABD’de meme kanserini yenen New York’lu Michelle Jaret ve arkadaşı Michelle Lamont erken teşhis için mamografi çektirme kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında kadınların memelerini bir yere dayayarak çektirdikleri fotoğrafları yayınlanıyor. Fotoğraflar www.thisismamming.com’a adresinde yayınlanıyor.

İnternetin yeni çılgınlığı: meme dayama!
İnternetin yeni çılgınlığı: meme dayama!

Öldüren tutku full izle hd



Öldüren tutku filmi izle
Gösterim tarihi: 05 Nisan 2013
filmizlesene-vk.blogspot.com puanı: 5.8/10
IMDB puanı: 5.4/10
Yapım: 2012
Oyuncular: Karoline Herfurth, Noomi Rapace, Rachel McAdams
Tür: Suç, Gerilim, Gizem
Senaryo: Brian De Palma, Natalie Carter
Yönetmen: Brian De Palma
Orijinal İsim: Passion 
Film Konusu : Isabelle, Müdürü Christine’ye delicesine hayran olan hırslı bir iş kadınıdır. Isabelle’nin parlak proje fikirleri Christine tarafından çalınınca intikam almaya karar veren Isabelle, farkına varmadan Christine tarafından tehlikeli bir oyunun içine çekilecektir. Masum, şirin ve kullanılmaya açık Isabelle’in bir sürü parlak fikri vardır. Christine de bu fikirleri çalmaktan çekinmez. Isabelle farkına varmadan Christine onu tehlikeli bir oyunun içine çekecek, bu işin sonu savaşa ve cinayete varacaktır. Film Etiketler :  Öldüren Tutku 1080p izle, Öldüren Tutku 360-480-720p izle, Öldüren Tutku direk izle, Öldüren Tutku divx izle, Öldüren Tutku full izle, Öldüren Tutku hd izle, Öldüren Tutku indirmeden izle, Öldüren Tutku online izle, Öldüren Tutku tek parça izle, Öldüren Tutku türkçe dublaj izle 

Maskeli süvari izle hd 2013



Maskeli süvari filmi izle
Gösterim tarihi: 05 Temmuz 2013
filmizlesene-vk.blogspot.com puanı: 6.4/10
IMDB puanı: 6.6/10
Yapım: 2013
Oyuncular: Armie Hammer, Johnny Depp, William Fichtner
Tür: Aksiyon, Macera, Western
Senaryo: Justin Haythe
Yönetmen: Gore Verbinski
Orijinal İsim: The Lone Ranger 
Film Konusu : Butch Cavendish, Vahşi Batı eyaletlerinde nam salmış azılı bir hayduttur ve çetesiyle işlediği cinayetler, yıllardır sürdürdüğü zulüm nedeniyle idama mahkum olmuştur. Tren yolu açılış töreninde halka 'armağan' olarak asılmasına karar verilmiştir, fakat onu kasabaya taşıyan tren vagonundan kaçmayı başarır. Peşine takılan bölge süvarilerini ise pusuya düşüren Cavendish'in önünde şimdi kimse kalmamıştır. Kendisini adalete adamış, gizemli maskeli bir süvari ve yüzü 'savaş' boyasıyla kaplı Kızılderili Tonto dışında Film, izleyicisini, epik sürprizler ve birbirine hiç benzemeyen bu iki kahramanın açgözlülük ve yozlaşmaya karşı birlikte savaşmak için işbirliği yapmayı öğrenirken ortaya çıkan komik sürtüşmeleriyle dolu bir yolculuğa çıkarıyor. 
Film Etiketler : Maskeri Süvari Filmini Türkçe Dublaj izle, Maskerli Süvari Tek Part izle,  filmini izle, Maskeli Süvari izle, Maskeli Süvari The Lone Ranger full izle, Maskeli Süvari The Lone Ranger izle, Maskeli Süvari The Lone Ranger Türkçe Altyazılı izle, Maskeli Süvari Türkçe dublaj izle