Ehliyet İle İlgili Düzenlemeler...

Yeni düzenleme ile artık alınan ehliyetler ömür boyu geçerli olmayacak. Bunun yanında cezada taksit, motosiklet yaş sınırı, üst sınıf ehliyet dönüşümü için deneyim şartı ve ehliyeti geri alabilmek için rapor şartı gibi 4 madde daha var.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), yönetmelik tasarısı için ilgili bakanlık ve kuruluşlardan görüş istedi.

Tasarı ile A1, A2, F, H, B, G, C, D ve E sınıfı sürücü belgeleri rafa kalkıyor. Türk sürücülerin AB ülkelerinde sıkıntı yaşamasına neden olan 9 ayrı ehliyet sınıfı 17 ayrı sınıfa çıkıyor. Yeni sürücü belgeleri; A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, DE, F, G ve K sınıfından oluşacak. Aday sürücülere K sınıfı sürücü belgesi verilecek.

Ehliyette yeni dönem

ÖMÜR BOYU EHLİYETE SON
Yönetmelik değişikliğinde araç ve sürücü belgesi sınıflarının özellikleri ile tanımı yeniden düzenlendi.Düzenleme ile artık alınan ehliyetler ömür boyu geçerli olmayacak.

M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı ehliyetler 5 yıl geçerli olacak. Yenilenen sürücü belgeleri için harç alınmayacak sadece belge parası alınacak. 25 milyon 626 bin 383 kişinin sürücü belgesi 5 yıl içinde yeni sınıf ehliyetlerle değiştirilecek. Geçerlilik sürücü dolan sürücü belgeleri geri alınacak. Süresi dolmuş ehliyetleri kullanan sürücülere 343 TL para cezası yazılacak.

CEZADA TAKSİT DÖNEMİ
Trafik para cezalarının ödenmesinde taksit dönemi başlıyor. Para cezası tebliğ veya yüzüne bildirilme tarihinden itibaren 15 gün içinde ödeyenlere 4/1 indirim uygulanacak. Vergi Dairesi'ne bir ay içinde müracaat edilmesi halinde ise, ilk taksiti peşin, kalan 3 taksiti bir yıl içinde 4 eşit taksit halinde ödenebilecek. Taksitleri ödeme takviminde ve tam olarak ödemeyenlerden idari para cezasının kalan kısmının tamamı tahsil edilecek. Trafik polisleri peşin para tahsilatı yapmayacak.

MOTOSİKLET İÇİN YAŞ SINIRI 16
Motorlu bisiklet ve motosiklet kullananlara verilecek M, A1 ve B1 sınıfı sürücü belgeleri için aranan yaş şartı 17'den 16'ya çekildi. Her sınıf sürücü belgesi ile "moped" olarak bilinen motorlu bisikletler sürülebilecek.

ÜST SINIFA DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN DENEYİM ŞARTI
Ehliyetlerini bir üst sınıfa dönüştürecek kişilere deneyim kriteri getirildi. A sınıfı ehliyet alacakların ez az iki yıllık M, A1 ve A2, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgesi alacakların ise iki yıllık B ya da BE sınıfı ehliyetleri olacak. D ve DE sınıfı ehliyet almak isteyenler en az 24 yaşında olacak.

EHLİYETİ GERİ ALMAK İÇİN RAPOR GEREKLİLİĞİ
Trafik polisleri sürücülüğe engel sağlık şartını taşımadığını gördüğü ya da tespit ettiği kişilerin ehliyetlerine geçici olarak el koyacak. Sağlık bakımından sürücülüğe engel aşikar bir değişiklik görülen kişiler hastaneye sevk edilecek. Hastanelerden sağlam raporu alan kişilere ehliyetleri iade edilecek.

Karpuz ve Karpuz Pekmezi, Tüm Kanser Türleri Üzerinde Etkili!

http://im.haberturk.com/2013/08/25/871970_188x119.jpg?1377464746Burdur'da veteriner hekim Öztürk Sarıca, karpuzun tüm kanser türleri üzerinde vücudu destekleyici etkisi olduğunu belirterek, yaz aylarında karpuz, kışın da karpuz pekmezi tüketilmesini önerdi.

Veteriner hekim Öztürk Sarıca tarafından 2005 yılında Burdur Gölü kıyısındaki Karakent Köyü yakınlarında kurulan Lisinia Doğa (Anti Kanser- Doğa- Yaban Hayatı), Türkiye'de resmiyet kazanan ilk yaban hayatı rehabilitasyon merkezi. Adını bölgenin eski çağlardaki adı Psidya'nın önemli şehirlerinden Lisinia'dan alan merkezde, kurulduğundan bu yana 394 yabani hayvan tedavi edilerek doğaya bırakılırken, halen 40 hayvanın tedavisi devam ediyor.

KANSERLE MÜCADELE EĞİTİMİ

'Doğan ve batan güneşin, ay ışığının sudaki pırıltısı' anlamına gelen Lisinia'da, yaban hayatını korumanın yanında kanserle mücadele konusunda da çalışmalar yürütülüyor. Her yıl farklı zamanlarda yurt içinden ve yurt dışından pek çok öğrenci Lisinia'ya gelerek 'Kansersiz Gelecek Elimizde Projesi' kapsamında, kanserden korunma yolları konusunda eğitim alıyor.

Proje kapsamında Lisinia'nın son konukları, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen 20 öğrenci oldu. Merkezde gönüllü olarak çalışan Avrupalı öğrenciler, kanserden korunmanın yolları ve doğal beslenme hakkında bilgi aldı. Öğrenciler, eğitimleri sonunda kansere iyi geldiği belirtilen 'karpuz pekmezi' yapmayı öğrendi. Organik yöntemlerle üretilen karpuzları ezerek pekmez yapan öğrenciler, keyifli anlar yaşadı.

Lisinia Doğa'nın sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, karpuzun içeriğindeki 'beta karoten', 'sitrolin', 'C vitamini' ve 'likopen'in tüm kanser türlerine karşı koruyucu olduğunu, pek çok kanser türünün tedavisinde destekleyici rol oynadığını söyledi.

Yaptıkları tüm çalışmalarda kanserden uzak kalmanın yollarını araştırıp, insanları kanserojen maddeler hakkında bilgilendirmeye çalıştıklarını kaydeden Sarıca şöyle dedi:

"Dünyada yapılan çalışmalarda, karpuzun yapısındaki beta karoten, C vitamini, sitrolin ve likopen gibi maddelerin anti- kanserojenik olduğu biliniyor. Karpuzun, tüm kanser türleri üzerinde vücudu destekleyici etkisi fazla. Bu nedenle yaz aylarında bolca karpuz tüketilmeli, kışın da dondurularak saklanan karpuz suyu veya karpuz pekmezi tüketilmesini öneriyoruz" diye konuştu.

Suriye'ye Askeri Müdahale Ne Zaman Yapılacak?

ABD, İngiltere ve Fransa'dan yapılan en üst düzey açıklamalar, üç ülkenin liderlerin hafta sonu temaslarında Suriye'ye askeri müdahale konusunda anlaştığına işaret ediyor. Müdahale seçenekleri arasında bir hava operasyonu düzenlenmesi ihtimali öne çıkıyor.

ABD'de Obama yönetiminin üst düzey isimlerinden biri dün yaptığı açıklamada Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın geçtiğimiz hafta siviller üzerinde kimyasal silah kullandığı konusunda "çok az şüphe" olduğunu belirterek ABD'nin Suriye'de askeri müdahaleye bir adım daha yaklaştığının işaretini verdi. Yetkili Suriye yönetiminin Birleşmiş Milletler denetçilerinin bölgeye girişine izin verilmesi konusunda da "güvenilir olmak için çok geç" yorumunu yaptı.

Yetkili yazılı açıklamasında, "bildirilen kurban sayısına, öldürülenlerin ve yaralananların bildirilen semptomlarına, görgü tanıklarının ifadelerine ve açık kaynaklar, ABD istihbaratı ve uluslararası ortakları tarafından toplanan diğer olgulara bakıldığında, bu olayda Suriye rejiminin siviller karşısında bir kimyasal silah kullandığı konusunda çok az şüphe var" dedi.

İNGİLTERE VE FRANSA DA MÜDAHALE YANLISI
ABD'nin yanı sıra saldırıya "ciddi yanıt" verileceği uyarılarını yapan İngiltere ve Fransa'nın söylemleri de gittikçe sertleşiyor.

Fransa hükümeti, Suriye'ye askeri müdahale konusunda henüz bir karar almadıklarını belirti ancak tüm seçeneklerin masada olduğunu hatırlattı.

Europe 1 radyosuna açıklama yapan Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, "Orantılı bir tepki olmalı. Buna da önümüzdeki günlerde karar verilecek. Tüm seçenekler değerlendiriliyor. Masada olmayan tek seçenek hiçbir şey yapmamak." şeklinde konuştu.

İngiltere Başbakanı David Cameron ise askeri müdahale isterken hükümet kaynakları Londra ve müttefiklerinin hava saldırıları, uçuşa yasak bölge uygulanması ve Suriye'deki isyancıların silahlandırılması gibi bir dizi seçeneği değerlendirdiğini belirtiyor. Hava saldırıları en olası tepki gibi görünüyor.

İngiltere Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada BM'nin desteğinin aranabileceği ancak tek taraflı müdahaleye de hazırlıklı olunduğu belirtildi.


Suriye'ye askeri operasyon

'BÖYLE BİR SUÇA İZİN VERMEYİZ'
Birleşmiş Milletler (BM) Kimyasal Silah Veri Toplama Misyonu, Şam'ın kırsalında geçen hafta düzenlendiği iddia edilen kimyasal silah saldırısını araştırmaya bugün başlıyor. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM misyonunun kimyasal silah kullanıldığını tespit etmesi durumunda bunun uluslararası hukukun ciddi anlamda çiğnenmesi anlamına geleceğini belirterek, ''İnsanlığa karşı işlenmiş böyle bir suça izin veremeyiz!'' dedi.

Ban, BM Misyonu'nun başında bulunan Dr. Ake Sellstrom ve ekibinin zaman kaybetmeden işlerine başlayacağını söyledi. Ban, BM Silahsızlanma İşleri Yüksek Temsilcisi Angela Kane'nin bugün Suriye yönetiminden yetkililerle birlikte Şam'da görüştüğünü ve heyetin araştırmasına hemen başlayacağını duyurdu. Ban, ''Daha fazla zaman kaybına tahammülümüz yok. Televizyon ekranlarından ve sosyal medyandan tüm korkunç gelişmelere tanık olduk. Çok açık ki, bu son derece korkunç bir olaydı. Tüm bunları (araştırmayı) yakınlarını kaybedenlere karşı yapmak vazifemiz.'' dedi.

Dünyanın Suriye'deki olaya gözünün çevrildiğini hatırlatan Ban şöyle devam etti: "Bu nedenle tüm tarafların BM misyonuna işini yapmasında yardımcı olmalarını istiyorum. Misyon tam ve kapsamlı araştırmasını yapmalı. Uzmanlıklarına güvenim tam. Onların başarısı herkesin çıkarınadır. Şam bölgesinde son iddiaları ele alarak burada başarılı olunması Suriye'de olduğu gibi başka yerlerde de olası kimyasal silah kullanımı karşısında caydırıcı etkisi olacaktır."

Şam yönetiminin BM misyonuna araştırma izni vermesine binaen yaptığı açıklamada Ban, ''Her ne gerekçe ve kim tarafından kullanılırsa kullanılsın iddialar kanıtlanır ise bu uluslararası hukukun kimyasal silah kullanımını ihlali anlamına gelir ve korkunç bir suçtur. İnsanlığa karşı işlenmiş böyle bir suça izin veremeyiz!'' dedi.

Hollandalı Gurbetcileri Sevindirecek Karar!

Gurbetçi Türklere müjde!Değişik sebepler ile Hollanda'dan ülkelerine geri dönen göçmenlere verilen dul ve yetim ödeneklerinde kesinti yapılamayacağı yönünde karar veren Amsterdam Mahkemesi kararını Türkler memnuniyetle karşıladı.

Merkezi Amsterdam'da bulunun Türk Yaşlılar Danışma Merkezi Başkanı Mustafa Cezim, Amsterdam Mahkemesi'nin bu kararının; zor ekonomik şartlar altında yaşamlarını sürdüren bu kişiler için bir umut ışığı olduğunu söyledi. Cezim "Dul ve yetimler zaten az aylık alıyorlardı. Bir de hükümetin aldığı karar ile ödeneklerinde kesinti yapılması onları gerçekten zor duruma sokmuştu. Amsterdam Mahkemesi adil bir karar ile bunun önüne geçmiş oldu." dedi.

Mahkeme kararı ile Ocak ayından bu yana yapılan kesintiler de hak sahiplerine yasal faiziyle birlikte ödenecek. Bu uygulama ile yılda 16 milyon Euro tasarruf yapmayı planlayan hükümet yüksek mahkemeye itiraz edebilecek.

26 Ağustos Güncel Altın Fiyatları! Altın Şuanda Kaç Lira?

http://finanstek.net/img/2012-altin-fiyatlari.jpgGünlük Altın Fiyatları, Güncel Altın Fiyatları
Çeyrek Altın özellikle Evlenen çiftlere, yeni doğan çocuklara veya Sünnet düğünlerinde çocuğa takıldığından fiyatı sürekli merak edilen değerli bir madendir. Bu nedenle bu sayfada sizler için günlük altın fiyatlarına yer veriyoruz.
Çeyrek Altın Fiyatları, Yarım Altın Fiyatları, Tam Altın Fiyatı, Cumhuriyet altını fiyatı veya Altın Bilezik fiyatlarına Buradan ulaşabilirsiniz
 Güncel Altın Fiyatlarını Öğrenmek İçin Tıklayın!