Burdur'da veteriner hekim Öztürk Sarıca, karpuzun tüm kanser türleri üzerinde vücudu destekleyici etkisi olduğunu belirterek, yaz aylarında karpuz, kışın da karpuz pekmezi tüketilmesini önerdi.
Veteriner hekim Öztürk Sarıca tarafından 2005 yılında Burdur Gölü kıyısındaki Karakent Köyü yakınlarında kurulan Lisinia Doğa (Anti Kanser- Doğa- Yaban Hayatı), Türkiye'de resmiyet kazanan ilk yaban hayatı rehabilitasyon merkezi. Adını bölgenin eski çağlardaki adı Psidya'nın önemli şehirlerinden Lisinia'dan alan merkezde, kurulduğundan bu yana 394 yabani hayvan tedavi edilerek doğaya bırakılırken, halen 40 hayvanın tedavisi devam ediyor.
KANSERLE MÜCADELE EĞİTİMİ
'Doğan ve batan güneşin, ay ışığının sudaki pırıltısı' anlamına gelen Lisinia'da, yaban hayatını korumanın yanında kanserle mücadele konusunda da çalışmalar yürütülüyor. Her yıl farklı zamanlarda yurt içinden ve yurt dışından pek çok öğrenci Lisinia'ya gelerek 'Kansersiz Gelecek Elimizde Projesi' kapsamında, kanserden korunma yolları konusunda eğitim alıyor.
Proje kapsamında Lisinia'nın son konukları, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen 20 öğrenci oldu. Merkezde gönüllü olarak çalışan Avrupalı öğrenciler, kanserden korunmanın yolları ve doğal beslenme hakkında bilgi aldı. Öğrenciler, eğitimleri sonunda kansere iyi geldiği belirtilen 'karpuz pekmezi' yapmayı öğrendi. Organik yöntemlerle üretilen karpuzları ezerek pekmez yapan öğrenciler, keyifli anlar yaşadı.
Lisinia Doğa'nın sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, karpuzun içeriğindeki 'beta karoten', 'sitrolin', 'C vitamini' ve 'likopen'in tüm kanser türlerine karşı koruyucu olduğunu, pek çok kanser türünün tedavisinde destekleyici rol oynadığını söyledi.
Yaptıkları tüm çalışmalarda kanserden uzak kalmanın yollarını araştırıp, insanları kanserojen maddeler hakkında bilgilendirmeye çalıştıklarını kaydeden Sarıca şöyle dedi:
"Dünyada yapılan çalışmalarda, karpuzun yapısındaki beta karoten, C vitamini, sitrolin ve likopen gibi maddelerin anti- kanserojenik olduğu biliniyor. Karpuzun, tüm kanser türleri üzerinde vücudu destekleyici etkisi fazla. Bu nedenle yaz aylarında bolca karpuz tüketilmeli, kışın da dondurularak saklanan karpuz suyu veya karpuz pekmezi tüketilmesini öneriyoruz" diye konuştu.
Veteriner hekim Öztürk Sarıca tarafından 2005 yılında Burdur Gölü kıyısındaki Karakent Köyü yakınlarında kurulan Lisinia Doğa (Anti Kanser- Doğa- Yaban Hayatı), Türkiye'de resmiyet kazanan ilk yaban hayatı rehabilitasyon merkezi. Adını bölgenin eski çağlardaki adı Psidya'nın önemli şehirlerinden Lisinia'dan alan merkezde, kurulduğundan bu yana 394 yabani hayvan tedavi edilerek doğaya bırakılırken, halen 40 hayvanın tedavisi devam ediyor.
KANSERLE MÜCADELE EĞİTİMİ
'Doğan ve batan güneşin, ay ışığının sudaki pırıltısı' anlamına gelen Lisinia'da, yaban hayatını korumanın yanında kanserle mücadele konusunda da çalışmalar yürütülüyor. Her yıl farklı zamanlarda yurt içinden ve yurt dışından pek çok öğrenci Lisinia'ya gelerek 'Kansersiz Gelecek Elimizde Projesi' kapsamında, kanserden korunma yolları konusunda eğitim alıyor.
Proje kapsamında Lisinia'nın son konukları, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen 20 öğrenci oldu. Merkezde gönüllü olarak çalışan Avrupalı öğrenciler, kanserden korunmanın yolları ve doğal beslenme hakkında bilgi aldı. Öğrenciler, eğitimleri sonunda kansere iyi geldiği belirtilen 'karpuz pekmezi' yapmayı öğrendi. Organik yöntemlerle üretilen karpuzları ezerek pekmez yapan öğrenciler, keyifli anlar yaşadı.
Lisinia Doğa'nın sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, karpuzun içeriğindeki 'beta karoten', 'sitrolin', 'C vitamini' ve 'likopen'in tüm kanser türlerine karşı koruyucu olduğunu, pek çok kanser türünün tedavisinde destekleyici rol oynadığını söyledi.
Yaptıkları tüm çalışmalarda kanserden uzak kalmanın yollarını araştırıp, insanları kanserojen maddeler hakkında bilgilendirmeye çalıştıklarını kaydeden Sarıca şöyle dedi:
"Dünyada yapılan çalışmalarda, karpuzun yapısındaki beta karoten, C vitamini, sitrolin ve likopen gibi maddelerin anti- kanserojenik olduğu biliniyor. Karpuzun, tüm kanser türleri üzerinde vücudu destekleyici etkisi fazla. Bu nedenle yaz aylarında bolca karpuz tüketilmeli, kışın da dondurularak saklanan karpuz suyu veya karpuz pekmezi tüketilmesini öneriyoruz" diye konuştu.
0Awesome Comments!