Fırında Makarna Nasıl Yapılır? Fırında Makarna Tarifi

Hanımların en çok sorduğu sorudur bu Bugün Ne Yemek Yapsam? Bu sorunun cevabını hemen verelim. Bugün Fırında Makarna Yapmaya Ne dersiniz? Fırında Makarna tarifine buradan ulaşabilirsiniz

Malzemeler
1 paket çubuk makarna,
10 su bardağı su,
 3 yemek kaşığı margarin,
 2 su bardağı süt,
3 adet yumurta,
1 su bardağı kaşar peyniri,
tuz.
Tarif
Bir tencereye suyu koyun ve tuzu ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynadığında çubuk makarnayı kırmadan içine atıp pişirin, süzün ve 2 kez soğuk sudan geçirin. Makarnayı tekrar tencereye alın, rendelenmiş kaşarı, tuzu, karabiberi ve margarini eritip üzerine dökün ve iyice karıştırın.

Bu malzemeleri dikdörtgen bir fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir kapta yumurtaları iyice çırpın. Sütü ilave ederek çırpmaya devam edin ve tepsiye yerleştirmiş olduğunuz makarnanın üzerine dökün. Tepsiyi fırına koyun ve yemeğin üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarttığınızda ise dört köşe ya da baklava dilimi şeklinde keserek servis yapın.

Kumpir Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Kumpir Tarifi!

Hanımların en çok sorduğu sorudur bu Bugün Ne Yemek Yapsam? Bu sorunun cevabını hemen verelim. Bugün cafelerde, Lokantalarda yediğiniz Kumpir'i evde yapmaya Ne dersiniz? Ev Yapımı Kumpir Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.  


    ·Büyük boy patates
   · Sosis veya salam (doğranmış)
    ·Mısır (haşlanmış veya konserve)
    ·Bezelye (haşlanmış veya konserve)
    ·Kornişon turşusu (doğranmış)
    ·Kaşar peyniri (rendelenmiş)Tereyağı
    ·Zeytin
    ·Mayonez
    ·Ketçap (isteğe bağlı)

Yapılışı
· Fırınınızı 250 derecede ısıtınız.
· Patatesleri yıkayıp, kurulayıp teker teker alüminyum folyoya sarınız.
· Fırın ısınınca patatesleri en üst rafta ızgara üzerinde pişiriniz.
· Patateslere kürdan batırarak pişmesini kontrol ediniz.
· Patatesler pişince bıçakla ortadan yarınız.
· Sıcak patatese önce biraz tereyağı koyunuz. Çatalla patatesin kabuklarına zarar vermeden patatesin içini ezerek püre haline getiriniz.
· Daha sonra diğer malzemelerden istediğiniz kadar ilave ediniz ve karıştırınız.
· En son isteğe bağlı ketçap ve Mayonez ilave ediniz.

Lezzetli ve Pratik Sebzeli Pilav Tarifi!

Hanımların en çok sorduğu sorudur bu Bugün Ne Yemek Yapsam? Bu sorunun cevabını hemen verelim. Bugün Sebzeli Pilav Yapmaya Ne dersiniz? Sebzeli Pilav Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Malzemeler
 Bir buçuk su bardağı pirinç
1 adet havuç
Yarım su bardağı bezelye
Yarım su bardağı konserve mısır
3 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar sıcak su, tuz
Sebzeli Pilav Yapılışı

Pirinci yıkayıp sıcak suda 20 dakika bekletin ve süzün. Daha sonra bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Diğer taraftan küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ayrı kaplarda yarı yarıya yumuşayana dek haşlayıp süzün. Tereyağını bir tavaya alıp bezelye, havuç ve mısırı birkaç dakika sote edin. Pirinç suyunu yarı yarıya çekince, sebzeli karışımı üzerine ekleyip karıştırın. Tamamen suyunu çekene kadar pişirip ocağı kapatın. Tencerenin üzerine kağıt havlu koyup 10 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Gününü Bilgisayar Karşısında Geçirenlere,Gözleri İçin Tavsiyeler!

Günümüzde İşte olsun evde olsun sürekli bilgisayar karşısındayız. Böyle oluncada gözlerimizde bazı problemler ortaya çıkıyor. Gününün büyük çoğunluğunu bilgisayar karşısında geçiren ve gözlerinde kızarıklık, net görememe, gözde yanma,baş ağrısı gibi şikayetler meydana gelen kişiler için tavsiyeler.

Özellikle de kesintisiz olarak üç- dört saatten uzun bir süreyi bilgisayar başında geçirenlerin büyük bir çoğunluğunda "Bilgisayar İlintili Görsel Sendrom" denilen sorun ortaya çıkabiliyor.

Dört saatten fazla kesintisiz bilgisayar başında olanların yaklaşık yüzde 90′ında CVS (Computer Vision Syndrome -Bilgisayar İlintili Görsel Sendrom) adı verilen bu hastalığın görüldüğüne dikkat çeken Anadolu Sağlık Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Burcu Usta Uslu, sorunun nedenleri ve çözüm önerileriyle ilgili şu bilgileri verdi.

CVS, kendini, baş ağrısı, bulanık görme, boyun ağrısı, gözlerde kızarıklık ve yanma, gözlerde yorgunluk hissi, kuru göz, çift görme ve odaklanma problemleri gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Bu belirtilerin ortaya çıkmasındaki temel etken uzun süre bilgisayar kullanımı. Ancak bunun yanısıra, yetersiz aydınlatma, ışığın ekrandan hatalı saçılımı (glare), hatalı izlem mesafesi, hatalı oturuş pozisyonu veya tüm bunların kombinasyonları sorunu ortaya çıkaran diğer faktörler olarak sıralanıyor.Op. Dr. Burcu Usta Uslu, ofis veya çalışılan ortamdaki diğer uygun olmayanfaktörlerin eklenmesi ile (uygunsuz ışıklandırma, uygunsuz oturma pozisyonu vs.) bu bulguların şiddetinin artabileceğini ifade etti.

Tanının göz hekiminin muayenesi ile konulduğunu söyleyen Op. Dr. Burcu Usta Uslu, "Tanı, hastanın hikayesinin alınması, görsel keskinlik muayenesi, biyomikroskopik muayene ve odaklanma ile ilgili muayeneler yapılarak konulur. Yukarıda saydığımız yakınma ve belirtileri olan bireylerin bir göz doktoruna başvurması gerekir" diye belirtti.

İlk aşamada göz kuruluğunun giderilmesi amaçlanıyor
Tedavide ilk etapta göz kuruluğunun kontrol ve tedavi edilmesinin amaçlandığını dile getiren Dr. Uslu, "Hekimin tavsiye ettiği gözyaşı damlaları, jöleler veya bunların kombinasyonları kullanılabilir" diyor. Dr. Burcu Uslu, astenopik şikayetler denilen gözde yorgunluk, baş ağrısı, odaklanamama problemleri gibi yakınmalarda ise eşlik eden kırma kusurlarının düzeltilmesi ve diğer tedavilerin planlanması gerektiğini ifade ediyor.

Hastalıktan korunmanın yolları
Op. Dr. Burcu Usta Uslu, bazı temel egzersiz ve uygulamalar ile bu hastalıktan korunmanın mümkün olduğunu söyleyerek şu önerilerde bulunuyor:
• Çalışma esnasında bilinçli olarak gözlerinizi kırpın.
• Uzaktaki bir objeye bakarak kasları gevşetmeye çalışın.
• 20-20-20 kuralı: Her 20 dakikada bir 20 adım ötedeki bir objeye 20 saniye bakın,
• Yukarıdaki uygulamayı yapamıyorsanız her 30 dakikada bir 20-30 saniye gözlerinizi kapalı tutun.
• Hekiminiz uygun görürse küçük + camlar ile odaklanma sıkıntısınızda rahatlık sağlamaya çalışın.
• Bilgisayarınızın doğru mesafede olmasına özen gösterin, otururken doğru postürde olmaya çalışın.
• Bilgisayar ekran seviyesinin göz hizasından 10-15 derece daha aşağıda olmasını sağlayın.

Maliye Bakanlığı 1.500 Vergi Müfettiş Yardımcısı Alacak!

1500 kişi işe alınacak!Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının (VDK) eylül ayının ilk haftasında yeni bir meslek giriş sınavı düzenleyeceğini belirterek, sınavda başarılı olan bin 500 kişinin vergi müfettiş yardımcısı olarak atanacağını söyledi.

Konuya ilişkin Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Şimşek, VDK'nın faaliyetleri ve eylül ayında yapacağı sınavla ilgili bilgi verdi. Şimşek, VDK'nın, 10 Temmuz 2011'de yürürlüğe giren 646 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulduğunu ve doğrudan Maliye Bakanı'na bağlı olarak vergi denetim çalışmalarını yürüttüğünü ifade etti. Bu düzenlemeyle yıllardır dört farklı unvan ve birim tarafından yürütülen vergi denetiminin, 10 Temmuz 2011'den itibaren VDK'ca gerçekleştirildiğini aktaran Şimşek, şunları kaydetti:
"VDK, mensupları olan vergi müfettişlerinin bilgi birikimi ve tecrübelerinden güç alarak dinamik ve yenilenmeye açık yapısıyla başta ülkemiz olmak üzere vergi mükelleflerine yüksek kaliteli hizmet sunmayı ana amaç olarak belirlemiştir. VDK, bu kapsamda kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirdiği mevzuat düzenlemeleri ve çalışmalarla vergi kayıp ve kaçağının azaltılarak kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli sonuçlar almıştır.

Kuşkusuz bu sonuçlara, hukuka uygun, hızlı ve etkin bir şekilde ulaşılabilmesi, Başkanlığın denetim kapasitesi ile doğrudan ilgilidir. VDK genç, dinamik, öğrenmeye ve ülkemizin seçkin üniversitelerinden mezun gençlerin vergi müfettiş yardımcısı olarak mesleğe alınmalarının başkanlığa verilen görevlerin daha etkin yerine getirilmesinde çok önemli bir aşama olduğunun bilincindedir. Bu nedenle vergi müfettişlerinin sayısal ve nitelik olarak üst seviyelerde istihdam edilmeleri VDK'nın ana gündemi olup, arka arkaya açılan meslek giriş sınavlarıyla ülkemizin yarınları olan gençleri vergi müfettişliği mesleğini seçmeye davet etmiştir."

SINAV 7 EYLÜLDE OLACAK
Geçen yıl ve bu yıl gerçekleştirilen meslek giriş sınavları ile yüzlerce gencin, vergi müfettiş yardımcısı olmaya hak kazandığına işaret eden Şimşek, VDK'nın, eylül ayının ilk haftasında da yeni bir meslek giriş sınavı düzenleyeceğini ifade etti. İstanbul ve Ankara'da 7 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek sınava 2012 ve 2013 yıllarında yapılan KPSS'de başarılı olan adayların katılabileceğini belirten Şimşek, sınavın önce test usulde yazılı, ardından da sözlü olarak iki aşamalı şekilde VDK'ca gerçekleştirileceğini ve sınavda başarılı olan bin 500 kişinin vergi müfettiş yardımcısı olarak atanacağını ifade etti.

Şimşek, ülkenin yarını olan gençleri, bir kariyer, ilke ve değerler bütünü olan vergi müfettişliği mesleğini seçmeye, öğrenmeye ve değişime açık bir yapıda kariyer yapmaya ve ülkeye faydalı olmaya çağırdı.
Vergi Müfettiş Yardımcılığı Meslek Giriş Sınavına ilişkin ayrıntılar, Resmi Gazete, Türkiye çapında yayın yapan günlük gazeteler ile "www.turkiye.gov.tr", "www.maliye.gov.tr" ve "www.vdk.gov.tr" internet adreslerinde duyurulacak.