Scrabble Kelime Oyununu Artık Facebook'ta Oynayabileceksiniz!

Kelime oyunu artık facebook'ta...


Dünyanın en eski oyunları arasında yer alan ve ilk olarak 1931 yılında Alfred Mosher Butts tarafından bir hobby olarak bulunan Scrabble 121 ülkede 33 dilde hazırlanarak oyun tarihinde büyük bir yer almıştır.

Fanları arasında Kraliçe Elizabeth, Justin Timberlake, Madonna gibi bir çok ünlünün olduğu bu oyun bugüne kadar 150 milyon adet üretilmiştir.

Alfabede bulunan harflerin kullanılması yoluyla kelime bulma üzerine kurulu bu oyun tam 82 yıldır hayatımızın içindedir.

FACEBOOK'TA SCRABBLE OYNA
Bu özel oyun artık yaşamımızın bir parçası haline gelen bilgisayar, cep telefonu ve tabletlerimizde oynayabilmemiz için online oldu.

Facebook sayfanızdan rahatça ulaşabileceğiniz Scrabble Online programına üye olarak hem keyifli vakit geçirecek hemde sürpriz hediyeler kazanabileceksiniz.

Dünyanın En Büyük Sazan Balığını Yakaladılar!

Sazan balığı en fazla ne kadar büyük olabilir? Bu sorunun yanıtı resim ile birlikte haberimizde..

Tayland Krabi’de, Keith Williams ve Stuart Gillham isimli İngiliz balık avcıları, 25 dakika uğraştıktan sonra 61 kilo ağırlığındaki sazan balığını yakaladı.

61 KİLOLUK SAZAN BALIĞI
Her iki balıkçı yakaladıkları sazan balığı ile basın mensuplarına poz verdi. 61 kiloluk Sazan balığının bugüne kadar tutulan en ağır Sazan balığı olduğu ve bunun da bir rekor olduğu açıklandı.

2014 Dünya Kupası Play Off Eşleşmeleri Belli Oldu!

Türkiye'nin katılamadığı Dünya Kupası Play Off kuraları çekildi. Türkiye'nin bulunduğu grubu 2.sırada tamamlayan Romanya, Yunanistan ile eşleşti. İşte Diğer Eşleşmeler..


2014 Dünya Kupası'nda Avrupa kıtası play-off eşleşmeleri belli olduBrezilya'nın 12 Haziran-13 Temmuz 2014 tarihlerinde evsahipliği yapacağı 2014 Dünya Kupası'nın Avrupa kıtası play-off eşleşmeleri belirlendi.

İŞTE EŞLEŞMELER

Portekiz-İsveç
Ukrayna-Fransa
Yunanistan-Romanya
İzlanda-Hırvatistan

İsviçre'nin Zürih kentinde bulunan FIFA Genel Merkezi'nde yapılan kura çekiminde, Avrupa kıtası eleme gruplarında ikinci sırada yer alan en iyi 8 takımın, 2014 Dünya Kupası biletini almak için mücadele edeceği play-off turu eşleşmeleri belirlendi.

Dünya Kupası Elemeleri Direktörü Gordon Savic ve son iki Dünya Kupası'nda İsviçre forması giyen eski futbolcu Alexander Frei tarafından gerçekleştirilen çekiliş sonucunda, Portekiz İsveç'in, Ukrayna Fransa'nın, Yunanistan Romanya'nın, İzlanda ise Hırvatistan'ın rakibi oldu.

FIFA ekim ayı dünya sıralamasına göre Portekiz 14, Yunanistan 15, Hırvatistan 18, Ukrayna 20, Fransa 21, İsveç 25, Romanya 29 ve İzlanda 46. sırada bulunuyor. Play-off maçları 15 ve 19 Kasım'da oynayacak.

Uzun Dönem Askerlerin,Erken Terhis Olacakları Tarih Açıklandı!

Askerlerin ve askere gideceklerin merakla beklediği konu netlik kazandı. Yılbaşından itibaren terhisler başlayacak. Şuanda silah altında olanlar , 12. ayını doldurduktan itibaren terhis olabilecek. En erken terhis olabilecekleri tarih ise yılbaşından sonra...


Erken terhis tarihi belli oldu!Bülent Arınç, merakla beklenen erken terhis konusunda "16 ay askerlik süresi 1 Mart'tan itibaren 12 aya inecek. Bu karara göre, 12 ay askerlik yapanlar, 1 Ocak 2014'ten sonra terhis edilecekler." şeklinde konuştu.

Bülent Arınç'ın askerlik ile ilgili açıklaması;

ASKERLİK KISALDI

Askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili konu, Milli Savunma Bakanlığımızın Genelkurmay Başkanlığımızın talepleri, ihtiyaçlar dikkate alındı. Bugün esasen medyada da yer buldu. 12 aya indirilmesiyle ilgili tarihin 1 Mart 2014 tarihinde başlamasının uygun olacağı görüş medyaya intikal etti. Bu bir gerçektir, askerliğe yönelik ihtiyaçlarla ilgili doğrudan sorumlu bulunan Genelkurmay’ın taleplerini alıyoruz. Ama siyasi kararın verilmesi ve sorumluluk üstlenecek olan hükümetin, kararının belirlenmesi kanunsa kanun, bakanlar kurulu kararıyla belirleniyor.

Mevcutları gördü, celpte alınması gerekli askerlik miktarına baktı. Genelkurmay’da faal askerlik hizmetlerini şu anda yapmayan, kapatılacak bir imkan da ortaya çıktığı görüldü. Bu imzaladığımız kararname budur.

ERKEN TERHİS 1 OCAK 2014'TE

1111 sayılı askerlik muvazzaf askerlik süresinin 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren, erbaş ve erler için 15 aydan 12 aya indirilmesi kararlaştırılmıştır.

Hem şu anda askerlik yükümlülüğü içinde olan gençlerimize, hem askerlik görevini yapacak yurttaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. 1 Ocak 2014’te 12 ayını dolduranlar terhis edileceklerdir. Kayıtlara da baktığımızda ilk askerliğin süresinin kısaltılmasını 2003 olarak görüyoruz. Bakanlar Kurulu kararıyla uzun süreli askerlik 18 aydan 15 aya indirilmişti. 10 yıl böyle devam etti. Şimdi biz 12 aya indiriyoruz.