Atiye & Emre Aydın - Sor Şarkı Sözü

Atiye Sor ft. Emre Aydın Şarkı Sözü

Atiye:
Her gün değil her an değil her nefeste acıyor her yerim
Ne bir defa ne bin defa kalmadı göz yaşı ağlamaya

Atiye-Emre Aydın:
Sor, diyemem sana zor
Yaşayan ben, sen değil tercüme edemem çok zor
Sor, diyemem sana zor
Yaşayan ben sen değil tercüme edemem çok zor
Alıştığını kaybetmek nedir bilir misin
Benim seni kaybettiğim gibi sevgilim
Ama ben bilirim (ben bilirim)
Ben çektim (ben çektim)
Kalbime gömdüm

Diyemem, diyemem sana sor
Diyemem, diyemem sor
Diyemem, diyemem sana sor
Diyemem, diyemem sor

Emre Aydın:
Her gün değil her an değil her nefeste acıyor her yerim
Ne bir defa ne bin defa kalmadı göz yaşı ağlamaya

Atiye-Emre Aydın:
Sor, diyemem sana zor
Yaşayan ben, sen değil tercüme edemem çok zor
Sor, diyemem sana zor
Yaşayan ben sen değil tercüme edemem çok zor
Alıştığını kaybetmek nedir bilir misin
Benim seni kaybettiğim gibi sevgilim
Ama ben bilirim (ben bilirim)
Ben çektim (ben çektim)
Kalbime gömdüm

Diyemem, diyemem sana sor
Diyemem, diyemem sor
Diyemem, diyemem sana sor
Diyemem, diyemem sor

Atiye - Baba Şarkı Sözü

Atiye Baba Şarkı Sözü

Baba özledim seni
Çok özledim
Olmaz mı olmasan uzaklarda
Hani anlatırdın ya
Dağda bir odada

Yedi kardeş paylaşırdınız
Acı tatlı ama ortaklaşa
Yalın ayaklarla
Yağmurda karda çalışırdınız bir arada

Biliyor musun baba
Razıyım hatta
Yalın ayaklarımla işe koşmaya
Güneşin altında, pamuk toplamaya
Yeter ki sen ol yanımda

Dikkat! Kışla Birlikte, Doğalgaza'da Zam Geliyor!

Doğalgazın tamamını ithal eden Türkiye, hem fiyat hem kur artışıyla çifte kıskaca girdi. Sadece kurdaki yükselişle Türkiye’nin doğalgaz faturası, bir anda 5 milyar lira arttı.

Vatan'ın haberine göre; uluslararası gelişmeler nedeniyle kurlardaki artışı bir türlü kontrol edemeyen Türkiye, doğalgazda tam bağımlılık nedeniyle çifte kıskaç yaşıyor. Doğalgazın tamamını ithal eden Türkiye, hem fiyat hem kur artışıyla çifte kıskaca girdi. Sadece kurdaki yükselişle Türkiye’nin doğalgaz faturası, bir anda 5 milyar lira arttı. Üstelik bu hesaba spot piyasadan alınan LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) dahil değil. Türkiye 45 milyar metreküp doğalgaz ithal ediyor.

http://im.haberturk.com/2013/09/01/874048_htmansetyeni.jpg?1378043076

TÜKETİM 47,6 MİLYAR M3
EPDK’nın 2013 yılı doğalgaz tüketim projeksiyonu ise 47.6 milyar metreküp düzeyinde. Kontratlar kapsamında ticari sır niteliği taşıdığından resmi olarak açıklanmasa da Türkiye, Rusya’dan bin metreküp başına ortalama 430 dolar, İran’dan 510 dolar, Azerbaycandan ise 350 dolara doğalgaz alıyor. Tüketimin kalan kısmı için ise spot piyasadan LNG ithal etmek zorunda kalıyor. LNG fiyatı ise dönemine göre çok yüksek seviyelere çıkabiliyor.

Türkiye ithal ettiği doğalgazın bedelini dolar fiyatıyla ödüyor. Her ay ithal edilen gazın bedeli bir sonraki ayın ilk haftasında fatura ediliyor. Ödeme de faturayı aldığı ayın sonunda yapılıyor. Bu süre içinde tüketilen doğalgazın dolar karşılığı bedeli de, dolar kuru bir anda 2 lira düzeylerini de aştığı için, bir anda yükseliyor.

EPDK’nın 2013 yılı tüketim projeksiyonuna göre 47.6 milyar metreküplük doğalgaz için sadece kur farkından 2013’teki ilave maliyet 4.1 milyar lira olacak, LNG de dahil edildiğinde, doğalgaz ithalatındaki ilave maliyet 5 milyar lirayı aşacak.

İTHALAT FİYATI ARTACAK

Öte yandan Rusya, İran ve Azerbaycan’dan doğalgaz alımı için Türkiye her bir ülkeyle kontrat yapmış durumda. Her bir kontratta, doğalgazın fiyatı belirli formüllerle hesaplanıyor. Bu formüllerde temel değişkenlerden birini petrol fiyatları oluşturuyor. Buna göre petrol fiyatındaki artışlara göre doğalgaz fiyatı da söz konusu formülün gerektirdiği şekilde artıyor. Bu geriye dönük olarak hesaplanıp ödeniyor. Bu kapsamda artan kurlardan kaynaklanan ilave maliyete ek olarak, fiyat formülü nedeniyle doğalgazın ithalat fiyatı da artacak. Bu Türkiye için ikinci bir ilave maliyet anlamını taşıyor.

Türkiye 2012 yılında 46.5 milyar metreküp doğalgaz tüketti. Bu tüketimin yüzde 58’i Rusya’dan, yüzde 19’u İran’dan, yüzde 9’u da Azerbaycan’dan sağlandı. Ayrıca tankerlerle sıvı halinde Cezayir’den 4.1 milyar metreküp, Nijerya’dan 1.2 milyar metreküp, spot piyasadan 1 milyar metreküp olmak üzere toplam 6.3 milyar metreküp doğalgaz ise LNG olarak ithal edildi. LNG fiyatının, doğalgaz fiyatının oldukça üstünde olduğu biliniyor.

Malulen Emeklilik Şartları, Malulen Emekli Olanların Maaşları Ne Kadar?

Malulen Emeklilik ile ilgili yenü düzenleme yapılıyor. Buna göre malulen emekli olmak isteyenlerin çalışma gücünü en az %60 kaybetmiş olması gerekecek.İşte Malulen Emeklilik ile ilgili yenü düzenlemelerin ayrıntıları.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, malulen emekliliğe ilişkin yeni düzenlemesi bugün yürürlüğe giriyor. 21 çeşit hastalıktan emekliye ayrılacaklara 971 lira maaş ödenecek. Yasa 4 bin kişiyi ilgilendiriyor.

Vatan'ın haberine göre; malulen emekliliğe ilişkin yeni düzenleme bugün yürürlüğe giriyor. 21 çeşit hastalıktan emekliye ayrılacaklara 971 lira maaş ödenecek. Yasa 4 bin kişiyi ilgilendiriyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu malulen emekliliğin kapsamını genişletiyor. Bugün yürürlüğe giren düzenlemeyle 4 bin 250 kişi emekli olabilecek. Yeni düzenlemeyle malulen emekli olanların sayısı 119 bine çıkacak.

Düzenleme, eski yönetmeliğe göre malullük başvurusu yapıp reddedilenlere tekrar başvuru yapma hakkı getiriyor. Malulen emekli olmak isteyenlerin, çalışma gücünü iş kazası ya da meslek hastalığı nedeniyle en az yüzde 60 kaybettiğini sağlık kurulu raporuyla kanıtlaması gerekecek. Ayrıca en az 10 yıldan beri sigortalı olup, toplam bin 800 gün sigorta primi ödenmiş olma şartı da bulunuyor.


Emekliye 971 lira maaş!

KEMİK İLİĞİ NAKLİ HARİÇ

Kemik iliği nakli hariç tüm organ nakilli hastalara maluliyet hakkı geliyor. Hastalara böbrek nakli sonrası uygulanan kontrol muayeneleri yeni düzenlemeyle kaldırıldı. Tüm kanser hastaları tanı aldıktan sonra koşulsuz olarak malul kabul edilecek.

Fatih Harbiye Dizisi Reytinglerde Zirveyi Gördü!

Kadir Doğulu'dan Harika Başlangıç31 Ağustos günü SBT Reyting'in ilk sonuçlarına göre en çok izlenen program FOX ekranlarında yayınlanan Fatih Harbiye dizisi oldu.

Kadir Doğulu ile Neslihan Atagül'ün baş rollerinde oynadığı Fatih Harbiye dizisi yayınlandığı ilk günde Star TV'de yayınlanan Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filmi ile Kanal D ekranlarında yayınlanan Ben Bilmem Eşim Bilir'in önünde zirvenin sahibi oldu.

Bir Milyon Kimin ? Yarışma Programı İle İlgili Bilgiler..

Ciner grubu Show Tv'yi satın aldıktan sonra atılım üstüne atılım yapıyor. Yeni diziler, Yarışma Programları derken son bombasıda Bir Milyon Kimin? yarışması oldu. Yarışma tutarmı tutmaz mı , ciner grubu bu yarışmadan kar elde eder mi etmez mi, bilinmez ama yarışmayı kazanacak kişinin 1 Milyon kazanacağı kesin!
İşte Show Tv'nin yeni yarışması Bir Milyon Kimin? hakkında bilgiler...

BU KİTAP HAYATINIZI DEĞİŞTİRECEK
"Bir Milyon Kimin?”’de çıkacak soruların tamamı bu kitapta, üstelik cevaplarıyla beraber. İlk defa sorular çalıştığınız yerden çıkacak ve aranızdan birini mutlaka milyoner yapacak... 

Sizi milyoner yapacak soru ve cevapların bulunduğu kitap gazeteniz Habertürk’le bedava dağıtılacak...

Yapmanız gereken sadece kitabı almak ve sorulara çalışmak. Hayatınızı değiştirecek kitap 1 Eylül 2013 Pazar günü gazeteniz Habertürk’le bayinizde…

“BİR KİTAP OKUDUM HAYATIM DEĞİŞTİ!”
Türkiye'nin birçok yerinde yapılacak elemelerde programın jürisinin sadece kitaptan soracağı 10 Soruya 10 Doğru cevap veren adaylar YARI FİNALE kalacaklar. Yarı Finaller sonucunda finalist olmaya hak kazanan 13 Kişi, toplam 13 hafta sürecek 
“Bir Milyon Kimin?” yarışmasında yarışacak. 

2014’ÜN İLK MİLYONERİ SHOW TV’DE!
Her hafta bir kişinin eleneceği yarışmada 31.Aralık.2013 gecesi yayınlanacak FİNAL bölümünde 1 kişi tam
1.000.000.TL’lik BÜYÜK ÖDÜLÜ kazanacak.

Milli Takım Kadrosu Açıklandı! Beşiktaşlı Sayısı Çoğaldı!

A Milli Takımımızın, 2014 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda oynayacağı Andorra ve Romanya ile maçlarının aday kadrosu açıklandı.

Ay-yıldızlılar, Andorra ile 6 Eylül'de Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda saat 21.00'de karşılaşacak. Romanya maçı ise 10 Eylül Salı akşamı Bükreş'teki National Arena'da oynanacak ve 21.00'de başlayacak.

İşte Terim'in kadrosu

Teknik Direktör Fatih Terim yönetimindeki A Milli Takım'ın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

BEŞİKTAŞ: Olcay Şahan, Gökhan Töre, Tolga Zengin, Ersan Adem Gülüm, Oğuzhan Özyakup, Mustafa Pektemek
FENERBAHÇE: Alper Potuk, Gökhan Gönül, Volkan Demirel, Caner Erkin, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal
GALATASARAY: Burak Yılmaz, Umut Bulut, Selçuk İnan, Semih Kaya
KAYSERİSPOR: Salih Dursun
TRABZONSPOR: Onur Recep Kıvrak, Aykut Demir
ATLETİCO MADRİD: Arda Turan
BAYER LEVERKUSEN: Ömer Toprak
BORUSSİA DORTMUND: Nuri Şahin
HAMBURG: Hakan Çalhanoğlu
RENNES: Mevlüt Erdinç