The Smurfs Co: Spellbound Ödülü 3000 Mavi Mantar

Dragon City Bedava Ödül ( 1200 FOOD )

Dragon City Yumurta Hilesi 02.10.2013



Gerekli Site : TIKLA
Gerekli Site : TIKLA
Gerekli Site : TIKLA
Gerekli Site : TIKLA
Gerekli Site : TIKLA

Dragon City Gold Hilesi 02.10.2013



Gerekli Site : TIKLA
Gerekli Site : TIKLA
Gerekli Site : TIKLA
Gerekli Site : TIKLA
Gerekli Site : TIKLA

Dragon City XP Hilesi 02.10.2013



Gerekli Site : TIKLA
Gerekli Site : TIKLA
Gerekli Site : TIKLA
Gerekli Site : TIKLA
Gerekli Site : TIKLA

Dragon City Food Ödülü

Dragon City Gold ( Altın Hilesi) 02.10.2013


Gerekli Site : TIKLA
Açıklama : Arkadaşlar 5-10 Kere Yaptıktan Sonra Bi F5′Leyin ve Bi 15-20 Dakka Ara Verin Yoksa Geçici Ban Yersiniz.

Aspirin Kalbi Koruyor Mu? Kalp Hastalıkları İle İlgili Söyleşi...

Aspirin kanı sulandırır derlerdi işte  Prof. Mansuroğlu ile Aspirin ve Kalp üzerine söyleşi.

Aspirin kalbi koruyor muAspirin, kalp hastalıklarının tedavisinde önemli bir yere sahip. Prof. Dr. Denyan Mansuroğlu; stent takılan ve by-pass olan hastaların ömür boyu Aspirin kullanmasını öneriyor

Aspirin kalbi korur mu?

Aspirin'in kalp hastalıklarının tedavisinde önemli bir yeri vardır. Enfarktüs geçiren, koroner kalp hastalığı olan, stent takılan veya by-pass olan hastalar; aksi bir durum söz konusu değilse Aspirin kullanmalıdır. Aspirin, kalp enfarktüs sahasını küçültür. Ayrıca takılan stentlerin ve yeni by-pass greftlerinin (nakledilen damarların) açık kalma süresini uzatır.

KANAMA YAPABİLİR
Sigara içenler, aspirin kullanabilir mi?
Aspirin sigaranın zararlarını azaltmaz ve sigaranın zararlarından korumaz.
Aspirin kalbi korurken, vücutta diğer organlara zarar verir mi?
Aspirin; özellikle mide, bağırsak ve beyinde istenmeyen kanamalara neden olabilir. Bu nedenle ülseri olan veya kanamaya meyilli yaşlı hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Eğer böyle bir risk varsa, Aspirin muadili kan sulandırıcılar tercih edilmelidir.

Kalp hastalıkları, başka hastalıkları tetikler mi?
Kalp; beyin gibi merkezi bir organdır ve randımanlı çalışmazsa birçok başka hastalığa davetiye çıkarır; böbrek yetersizliği, karaciğer bozuklukları ve akciğer yetersizliği gibi... Kalp yetersizliğinin ileri aşamasında tüm organlar etkilenebilir.

Stent takılan hastalar, bir gün by-pass'a ihtiyaç duyar mı?
Damar sertliği hastalığını durduracak kesin bir tedavi henüz yok. Stent de, by-pass da geçici bir tedavidir. Tıkanmalar en sık; stent takıldıktan sonraki bir ay içerisinde yaşanır. Bu risk bir yıl boyunca devam eder. Stentlerin tıkanması durumunda; ya tekrar stent içine stent takılır veya by-pass ameliyatı yapılır.

Stent, kalp damarlarını tedavi eder mi?
Stent de, by-pass da direkt tedavi edici bir yöntem değildir. Stent, kısa bir bölgesi tıkanan veya daralan damarın açılmasını sağlayan; tükenmez kalemin yayına benzeyen bir yapının basınçla damar içinde şişirilmesi ve orada bırakılması işlemidir. Bu sayede o damardan kan akımı sağlanmış olur.

By-pass ameliyatı için damar sayısı önemli mi?
Sol ana koronerinde darlık olan hastalara by-pass yapıyoruz. Ayrıca kalp kasılma gücü düşen, üç damarı tıkalı olan, kapak anevrizması veya beyne giden damarlarda darlık olan hastalar için de by-pass önerilir.

KALP CAM DEĞİL, KIRILMAZ
Kalp gerçekten kırılır mı?
Kalbin yapısı ne taş, ne de camdan oluşur; kasılan bir kastan ibarettir. Bu nedenle de kırılmaz. Bu, hissi bir abartıdır. Bu benzetmelerin çoğu kalbin gerek hissi, gerek organik her olayda ne kadar önemli bir yere konduğunun göstergesidir.

Kadın kalbi-erkek kalbi birbirinden farklı mı?
Kadınların vücut indeksleri daha küçük olduğundan kadınların kalpleri daha küçük ve koroner damarları daha incedir.

BY-PAS AMELİYATLARI İÇİN YAŞ ORTALAMASI 50-55'TİR
Ülkemizde by-pass için yaş ortalaması kaçtır?
20'li yaşlarda ve 80 üstü yaşlarda by-pass ameliyatı sıklığı azdır. Genel ortalama 50-55 yaş arasıdır. Ancak aile hikayesi kuvvetli, çocukluk diyabeti (Tip I) veya diyalize bağımlı olan hastalarda by-pass yaşı 20-30'lu yaşlara kadar inmektedir.
Erkekler mi, kadınlar mı daha çok kalp ameliyatı olur?
Genç yaşlarda erkekler daha sık olarak ameliyat olmaktadır. 50 yaş üstünde oran eşitlenmektedir.

KALP AĞRISI GÖĞSÜN SOLUNDADIR
Psikolojik hastalıklarla kalp ilişkisi nasıldır?
Bazı psikolojik hastalıklar, kalp hastalıkları ile ilişkili değildir ancak benzer belirtiler gösterebilirler. Ağrının kaynağını öğrenmek için test yapılması önerilir. Batma tarzındaki tek bir yerde sınırlanmış, bir-iki saniye süren ağrıların nedeni genelde psikolojik ve strese bağlıdır. Oysa kalp ağrıları üç-beş dakika sürer ve göğüsün sol tarafını tutar. Bunlar; baskı tarzında, sol kola ve çeneye yayılan, beraberinde terleme veya ölüm korkusu eşlik eden ağrılardır.

Facebook Jelly Splash Oyunu Hilesi




Gerekli Program: Cheat Engine: (İndir)
Gerekli Dosya TIKLA
Üye Olunacak Site TIKLA


Trail Xtreme 3 Para Kazanma Hilesi




Gerekli Program: Cheat Engine 
Gerekli Dosya TIKLA
Üye Olunacak Site TIKLA

Sports Heads Basketball Yenilmeme Hilesi


Gerekli Program Cheat Engine  

Facebook Dragon Academy Skor ve Yenme Hilesi


Gerekli Program Cheat Engine  

Social Wars Nüfus (population ) Hilesi



1.Aratılacak Kod : 39 35 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
1.Değiştirilecek Kod : 37 35 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
2.Aratılacak Kod : 33 36 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
2.Değiştirilecek Kod : 39 35 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

Facebook Stick Run Ninjakick Hilesi

Turkcell T40 Özellikleri, Turkcell T40 Satış Fiyatı

Turkcell'in geliştirdiği Türkiye'nin ilk yerli tasarım akıllı telefonu Turkcell T40 yarın satışa çıkacak. Üstelik çok uygun fiyata...

Yerli ve akıllı yarın piyasada!Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, Turkcell'in Ar-Ge üssü Turkcell Teknoloji'de geliştirilen Turkcell T40 fark yaratan fonksiyonları ve tasarımıyla dikkat çekiyor. HD kalitesiyle aramalarda daha canlı, multimedya uygulamalarda daha keyifli ses deneyimi sunan Turkcell T40, gelişmiş kamera özelliklerine de sahip. Türk mühendisleri tarafından tamamen T40'a özel tasarlanan Turkcell ara yüz ise kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

İsteyenler, tavsiye edilen peşin satış fiyatı 499 lira olarak açıklanan Turkcell T40'a 2 Ekim'den itibaren "turkcellmagaza.com" ya da Turkcell İletişim Merkezleri'nden 24 ay boyunca tarifeye ek ayda 8-24 lira arasında değişen kontratlı tekliflerle de sahip olabilecek.

Kurumsal müşteriler de kendilerine özel Turkcell T40 kontratlı tekliflerinden yararlanabilecek.

Turkcell T40 kontratlı olarak alanlar Turkcell'in hediyesi 3 aylık Turkcell TV Standart Paketi ve 3 aylık Turkcell Müzik 15 şarkı indirme hakkı sayesinde her an her yerden müzik ve TV keyfi yaşayacak. Turkcell Akıllım Güvende ile akıllı telefon sigortası ve akıllı telefon asistans hizmeti ilk 10 bin kişiye hediye edilecek.

Turkcell T40'ları sıvı teması ve kazaen kırılmalara karşı sigorta kapsamına alan Akıllım Güvende ile sigorta kapsamındaki hasarlı cihazlar kullanıcıdan alınıp, tekrar bulundukları adrese teslim edilme ayrıcalığı sağlanıyor.

"Yüksek teknolojiyi herkesin erişebileceği fiyata sunuyoruz"

Türkiye'nin ilk yerli tasarım akıllı telefonunu Turkcell'lilerle buluşturmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Acar, mobil internette fırsat eşitliği vizyonu ve herkesi akıllı telefon sahibi yapma hedefiyle yola çıkarak kendi adlarıyla ilk telefonu sundukları günden bu yana yaklaşık 1 milyon T serisi cihaz sattıklarını açıkladı.


Acar, Türkiye'de tasarladıkları Turkcell T40'la Türk insanına hakkettiği kalitede yüksek teknoloji ürünü bir akıllı telefonu çok uygun fiyata sunmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Gelişmiş ses ve kamera gibi teknolojik özellikleri, Türk kullanıcıların alışkanlıklarına göre geliştirilmiş hayat kolaylaştıran ara yüzü ve Turkcell'in zengin mobil uygulama dünyasını herkesin erişebileceği fiyatta bir araya getiren T40 ile Turkcellliler bir adım önde olacak" dedi.

Turkcell T40 - Teknik Özellikler
İşlemci
Qualcomm 8225 1.2 GHz Çift Çekirdek
Dahili Hafıza
4 GB
Ekran
4.0" WVGA (480x800) LCD IPS 256K
Kamera
5 MP Flash Arka-0.3 MP Ön Kamera,
Kamera Özellikleri
Yüz Tanıma Özelliği, Gülümseme Tanıma, HDR,
Sıfır Gecikme, Otomatik Sahne Tanıma
Ses Özellikleri
HDOn, Gürültü Engelleme, Surround Ses
Pil
1600 mAh (Yaklaşık 240 saat bekleme, 480 dakika konuşma)
Kullanıcı Arabirimi
Turkcell Arayüz
NFC
Var
İşletim Sistemi
Android 4.1 (Jelly Bean)
Boyutlar
126mm x 64.8 mm x 10.85 mm
Ağırlık
135 gram

Nurbanu Sultan Kimdir? Nurbanu Sultan Resimleri

Muhteşem Yüzyıl dizisi ile birlikte tarihteki isimler tekrar gün yüzüne çıkmaya başladı. Bunlardan biriside Nurbanu Sultan, Peki Nurbanu Sultan Kimdir?

Osmanlı'nın en güçlü kadınlarından birinin hayat hikayesiStar Tv'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisine transfer olan Merve Boluğur, adından söz ettirmeye devam ediyor Dizide Nurbanu Hatun'u canlandıran Boluğur, yeni yayınlanan fragmanda Şehzade Selim'le halvete giriyor.

Nurbanu Sultan aslında kimdir?

Henüz on yaşındayken Osmanlı korsanları tarafından kaçırılan Nurbanu Sultan zekasıyla Hürrem Sultan'ın ilgisini çekmiş ve onun tarafından Manisa sancağına eğitime yollanmıştır.

Hürrem Sultan tarafından kendisine, Afife yani "namuslu" adı verilmiştir.
Döndüğünde ise güzelliğiyle de Hürrem Sultan'ın beğenisini kazanmayı başaran Nurbanu Sultan Şehzade Selim ile evlenir ve Hürrem Sultan'ın gelini olur.

Şehzade Selim'in Nurbanu'nun aşkıyla yazdığı şiirler Divan Edebiyatı'nın en güzel örnekleri arasında yer alır.
Bunu takip eden yıllarda olmayacak olan olur ve tüm kardeşlerinin ölmesiyle Selim önce Kanuni'nin varisi ve sonra da Osmanlı Devleti'nin padişahı olur.Nurbanu da sarayın tek kadın hakimi...

Sultan Selim'in hayatına başka kadınlar girse de hiçbiri Nurbanu Sultan kadar etkili olamaz.

Oğlu Murat'ın padişah olmasıyla birlikte Nurbanu Sultan valide sultan olur ve Hürrem Sultan gibi uzun zaman imparatorluğu perde arkasından yönetir.
Oğlunun karısı Safiye Sultan'la girdiği rekabete rağmen Nurbanu Sultan saray içindeki etkinliğini uzun süre devam ettirir.
Afife Nûr-Banû Sultan Valide Sultanlığı döneminde İstanbul'un Üsküdar semtinde külliye, cami, medrese, tekke, sıbyan mektebi, kervansaray, hamam, darülkurra ve darüşşifa'dan oluşan Nûrbanû Sultan Valide-î Atik Camii ve Külliyesi'ni Mimar Sinan'a yaptırmıştır.
Bu eserin 1583 tarihinde tamamlanmasının hemen ardından 7 Aralık 1583 tarihinde, oğlu III. Murat'ın saltanatı döneminde vefât etmiştir.

Nurbanu Sultan'ın cenazesi, Ayasofya Camii'nde bulunan II. Selim Türbesi'ne defnedilmiştir.

Nurbanu Sultan Kimdir?Adı: Cecilia Rachel Venier-Baffo
Doğum: 1525 Páros, Kiklad Takım Adaları, Venedik Cumhuriyeti
Ölüm: 7 Aralık 1583 İstanbul, Osmanlı Devleti
Din: Katolik daha sonra Islam

nurbanu sultan resimleri, nurbanu sultan kimdir