İrmik Helvası Nasıl Yapılır? İrmik Helvası Tarifi

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTEQIufCzgBGcmOQKMHIzt0N-FazqoKgt4ORNX7iqbW0vEbngiIFwHanımların en çok sorduğu sorudur; Yemeğin yanına Bugün Ne Tatlısı Yapsam? Bugün Yemeğinizin yanında İrmik Helvası yapmaya ne dersiniz? İrmik helvası tarifimiz 8 kişiliktir ve denenmiştir.


İrmik helvası malzemeleri
  •     350 gram kalın irmik (2 su bardağı)
  •     165 gram sade yağ (3/4 su bardağı)
  •     420 gram toz şeker (1 + 3/4 su bardağı)
  •     875 gram su ya da süt (3 + 1/2 su bardağı)
  •     1/2 kahve fincanı çam fıstığı

İrmik Helvası Tarifi
  • İrmik helvası tarifi için bir tencereye; üç çeyrek bardak tereyağı koyarak hafifçe kızdırmalı, sonra kızdırılmış bu yağa; yarım kahve fincanı çam fıstığı ile 2 bardak kalın irmik katarak, fıstıkları hafifçe pembeleşip de irmiğin meyanesi gelinceye kadar bunları ortadan daha az ısıdaki ateşte 40-50 dakika durmadan karıştırarak kavurmalıdır. Meyane demek irmiğin 40-50 dakika içinde yanmadan hatta fazla esmerleşmeden kıvamında pişmesi demektir.
  • İrmiğin meyanesi gelince buna 3.5 bardak kaynar bir halde su ya da süt katmalı ve iyice karıştırdıktan sonra bir 3 çeyrek bardak da toz şeker katarak tekrar karıştırmalı, sonra da tencerenin kapağını hafifçe kapatarak hafif bir ateşte 20 dakika kadar demlendirilmelidir.
  • Bundan sonra tencereyi ateşten alarak, yarım saat kadar ılınmaya bırakmalı ve helvayı iyice bir karıştırdıktan sonra tabağa almalı ve servis yapmalıdır. İrmik helvası tarifi hazır. Afiyet olsun.