Ankarada Nereleri Gezmeli? İşte Ankaranın Gezilecek Yerleri!

Ankara'da oturan biri olarak Ankarada gezilecek yerleri sizlere sırasıyla tanıtmaya ve açıklamaya çalışacağım.

Bir Not: Türkiye'nin Başkenti Ankaranın, Ankara'yı sevenlere göre tek eksiği Deniz... :)

Ankara'ya geldiniz diyelim Ankara'da görülecek ilk adres tabikide Mustafa Kemal Atatürk'ün kabristanı Anıtkabir..
Anıtkabir içerisinde ki Kurtuluş Müzesini görmeden Anıtkabirden ayrılmayın etkileyici ses efektleri ile kurtuluş savaşından kalma top mermileri, bombalar, silahlar gibi çeşitli teçhizatları görebilirsiniz.

AnıtkabirDen Kareler




Müze demişken Altındağ'da bulunan ve eskiden işkencelerin yaşandığı Ulucanlar cezaevi şimdilerde restore edilerek müze haline getirildi ve ses efektleri ile inanılmaz bir ortam yaratılmış. İnsanın tüyleri ürperiyor. Gidip görmenizi tavsiye ederim.

Ulucanlar Cezaevi Müzesinden Kareler



Yine Altındağ ilçesinde bulunan Ankara kalesi ile devam edelim. Ankara kalesinin yapılış tarihi tam olarak bilinmiyor. Ankara Kaleside restore edildi ancak yanlız başınıza gitmemenizi tavsiye ediyorum. Ortamı pek güvenli değildir.

Ankara Kalesinden Kareler



Son yıllarda en çok rağbet gören mekan ise Altındağ'da restore edilmiş eski evleri ile ünlenen Hamamönüdür. Burayıda ziyaret edebilir hoş bir mekanda köz ateşinde yapılan Kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Hamamönün'den Kareler



Gelelim Ankaranın parklarına, Ankarada büyük ve gösterişli çok park var.

İlk parkımız Altınpark, Aydınlıkevler,Hasköy, Türkiş semtleri sınırları içerisinde bulunan Altınpark, Yeşilliği ile ön plana çıkıyor. Diğer parklara göre geçmisi eski olduğu için Parkta bulunan ağaçlar daha bir büyük ve ihtişamlı, Altınpark'ta yapay gölde Yunuslara binebilir, Tren gezintisi yapabilir, Paten Pistinde patene binebilirsiz. Altınpark'ta mangal yapmak yasak sadece yemeklerinizi götürerek orada yemenize izin var :) Altınpark'ın eksi yönü ise son yıllarda Ankara Büyükşehir belediyesi tarafından fazla önem verilmemesi.

Altınpark'tan Kareler 



Mamakta bulunan Mavi göl diğer adı ile bayındır barajı ise Mangal yapacağınız bir yer, tek eksi yönü kalabalık olması, özellikle tatil günleri ve hafta sonları yer bulamama sıkıntısı ile karşılaşabilirsiniz.Araçla içeri girişler 5 tl gibi bir ücrete tabi. Mavi Gölde küçük bir tekne turuna çıkabilirsiniz.

Mavi Göl'den Kareler



Gençlik parkı çeşitli oyun araçlarının bulunduğu çocuklar için eğlenceli bir yer. Son zamanlarda tadilat yapılıp yenilensede Ne kadar düzenleme yapılsada Eski Gençlik parkı havasından uzakta.  Gençlik parkının eski halini hatırlayanlar bu parka gitmesin hayal kırıklığına uğrayabilirler. Belediyenin bana göre proje bazında başarısız bir yapısıdır.

Gençlik Parkından Kareler


Ankaraya çoluk çocuk gezmeye geldiyseniz Sincanda bulunan Harikalar diyarını gezebilirsiniz. Yeşil Alanı, göleti ve Eğlenceli oyuncakların bulunduğu harikalar diyarı parkında, Çizgi film karekterleri ile tanışabilirsiniz.

Harikalar Diyarından Kareler



Yine Gölbaşı çevresinde Mogan parkıda Piknik ve Gezi için Ankaranın gezilecek güzel mekanlarından dır.





Ankarada gezebileceğiniz yerler arasında Alışveriş merkezlerini ve Kızılay,Ulus gibi yerleri saymama zaten gerek yok, Tek otobüsle Kızılay,Ulus gibi yerleşim alanlarına ulaşabiliyorsunuz. Ulusta İlk Meclis'i gezebilirsiniz. Hacı Bayram Veli Camisini ve Kocatepe Camisini görebilirsiniz. Keçiörende ki şelaleyi Teleferik eşliğinde havadan izleyebilirsiniz. Arkadaşlarınızla Bahçelievlerde ki veya Kızılay da ki kafelerde keyifli zaman geçirebilirsiniz

Şimdilik Bu kadar zamanla buraya eklemeler yapacağım..

İyi Gezmeler :)

Bu Yazı Guncelist-Tr tarafından yayınlanmıştır. Sadece sayfanın Linki Kaynak gösterilerek paylaşılabilir!
>> http://guncelist-tr.blogspot.com/2013/08/ankaragezilecekyerler.html