Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligindeki Rakipleri Belli Oldu!

G.Saray'ın Rakipleri Belli Oldu (Video)Şampiyonlar Ligi’nde 2013-2014 sezonundaki gruplar, Monaco’da kentindeki Grimaldi Forum’da belli oldu.

Galatasaray, kura çekimine üçüncü torbadan katıldı ve rakipleri Real Madrid, Juventus, ve Kopenhag oldu

İŞTE KURA ÇEKİMİ SONUCU OLUŞAN GRUPLAR

A GRUBU
Manchester United
Shaktar Donesk
Bayern Leverkusen
Real Sociedad

B GRUBU
Real Madrid
Juventus
GALATASARAY
Kopenhag

C GRUBU
Benfica
Paris Saint Germain
Olympiyakos
Anderlecht

D GRUBU
Bayern Münih
CSKA Moskova
Mancister City
Viktoria Plzen

E GRUBU
Chelsea
Schalke
FC Basel
Steaua Bükreş

F GRUBU
Arsenal
Marsilya
Borusia Dortmund
Napoli

G GRUBU
Porto
Atletico Madrid
Zenit
Avusturya Vien

H GRUBUBarcelona
Milan
Ajax
Celtic

MAÇLAR 17 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK

Torbalarda yer alan 32 takımın 22'si (Galatasaray da dahil olmak üzere) lige direkt katılıyor. 10 takım ise eleme oynayarak kuraya dahil oldu. Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları 17 Eylül'de başlayacak. Gruplarda yer alacak tüm devlerin rüyası olan final ise 24 Mayıs'ta Portekiz devi Benfica'nın stadı olan Estadio da Luz'da oynanacak. Turnuvanın son şampiyonu, finalde Borussia Dortmund'a deviren Bayern Münih olmuştu.

ASLAN'IN KASASI DOLACAK

Galatasaray geçen sezon Şampiyonlar Ligi market gelirinden 5.2 milyon Euro elde etmişti. Fenerbahçe katılsaydı, bu paranın 2.2 milyon Euro'su Sarı-Lacivertli kulübe gidecekti. Bu sezon da bu paranın tamamı Galatasaray'ın kasasına girecek. Ancak önümüzdeki sezondan itibaren bu market gelirinin de yükselmesi bekleniyor. Lige ayak bastı parası 8.6 milyon Euro, galibiyet başına 1 milyon, beraberlik başına da 500 bin Euro alacak. Aslan son 16'ya kalırsa 3.5 milyon Euro daha kazanacak. Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Avrupa'da mücadele eden takımlara galibiyet için 200 bin, beraberlik için 150 bin, yenilgi için de 100 bin TL ödeyeceklerini açıkladı.