Kredi Kartı İle Kurbanlık Almak Caizmidir?

Kurban Bayramın yaklaşması ile birlikte Alışveriş Merkezleri ve Marketler kurbanlık satışlarıda başladı. Kurbanlıkları Kredi kartı ile satan hatta 3 ay sonra ödemeye başla gibi kampanyalar yapılmakta. Ancak Kredi kartı ile taksit li kurbanlık alınması ve kesilmesi caizmidir. Bu sorunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

Kredi kartına taksitle kurban kesilir mi?Samsun İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, kredi kartına taksitle kurbanlık hayvan satın almanın dinen caiz olduğunu söleyip bir hususa dikkat çekti. Öztürk, "Kredi kartına taksitle kurban kesilir ancak, borca faiz bulaşırsa o zaman caiz olmaz. Allah'a yaklaşma adına yapılan ibadete faiz bulaştırmış oluruz, dikkat göstermek gerekiyor." dedi.

Kimlerin Kurban Kesmesi Gerekir?
Samsun İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, kurbanlık hayvanların kredi kartına taksitle alınıp kesilebileceğini söyledi. Taksitle kurbanlık hayvan alıp kesmenin dinen caiz olduğunu söyleyen Müftü Öztürk, "Kurban kesmek Allah'a yaklaşma adına yapılan bir ibadettir. Deli olmayan, aklı olan ve 80 gram ve üzeri altın değerinde paraya sahip kişi, kurban kesmekle sorumludur. Kişinin durumu iyidir ancak parası olmayabilir. Bu takdirde o kişi rahat bir şekilde ödeyebileceğini düşüyorsa, kredi kartı ile kurbanlık hayvan alabilir ve kesebilir. Borç alarakta aynı işlemi yapabilir. Burada birşeye dikkat edilmesi gerekiyor. Eğer kredi kartı borcuna faiz girerse caiz olmaz. Allah'a yaklaşma adına yapılan ibadete faiz bulaştırmış oluruz, dikkat göstermek gerekiyor." dedi.