Ramiz Dayıyı Kaybettik! Tuncel Kurtiz Kimdir?

Dayıyı da kaybettik. Türk Sinemasının belkide yaşayan en iyi oyuncularından birisiydi, Tuncel Kurtiz. En son Magazin haberlerinde görmüştüm haberini Toplu taşıma aracını kullanıyordu. Otobüsü kaçırmamak için koşuyordu. Toplu taşıma aracını kullanmayı sevdiğini söylüyordu. Dayı...

Usta sinema oyuncusu Tuncel Kurtiz, 77 yaşında vefat etti. Tuncel Kurtiz'in spor yaptıktan sonra geldiği evinde düşüp başını yere vurarak hayatını kaybettiği iddia edildi. Ünlü sanatçının kesin ölüm nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Tuncel Kurtiz'in sahneye çıkması 1958 yılına kadar uzanıyor. Usta oyuncunun ömrüne sığdırdığı birçok film ve oyun var. Kurtiz ardında birçok eser bıraktı.

KOMŞUSU O ANLARI ANLATTI

Ünlü sinema oyuncusu Tuncel Kurtiz'in vefat haberini alan yakınları ve oyuncu arkadaşları Kurtiz'in evine koştu. Ölümünün ardından evine giren Kurtiz'in komşusu ise o anları anlattı.

Beşiktaş Etiler, Ovun Sokak'ta bulunan Boğaziçi Apartmanın 2. Katında oturan ünlü sinema oyuncusu Tuncel Kurtiz, bu sabah 10:00 sıralarında evinde ölü bulundu. Edinilen ilk bilgiye göre evde kimsenin bulunmadığı bir sırada kahvaltı yapan Kurtiz, oturduğu sandalyeden düşerek kafasını duvara çarptı. Bu sırada dışarıda olan eşi Mened Kurtiz eve gelince ünlü oyuncunun yerde hareketsiz yattığını gördü. Menend Kurtiz'in çığlıkları üzerine apartman görevlisi ve komşuları Kurtiz'in evine koştu. Komşuları hemen durumu 112 acil servise bildirdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri Kurtiz'in hayatını kaybettiğini belirledi.

Tuncel Kurtiz'in ölüm haberini olan Timur Savcı, Burçin Terzioğlu , Tarık Akan, Cansu Dere, Ozan Güven, Meltem Cumbul gibi isimler ünlü sanatçının evine koştu.

"KURTİZ'İN BAHÇEDE SPOR YAPTIĞINI GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ"

Tuncel Kurtiz'in evine kapıcıyla birlikte ilk giren komşularından Fikri Elgüzel, “Sabah kapıcı gelip haber verdi Kurtiz ölmüş diye. Kapıcıyla birlikte içeriye girdik. Kahvaltı yaparken sol tarafa düşmüş kafasını da duvara vurmuş. Kalp krizi mi bilemiyorum. Sonra 155 polis imdatı aradık. Kapıcının hanımı sabah 7.30'da Kurtiz'in bahçede spor yaptığını gördüğünü söyledi. Evde tekmiş, hanımı dışardaymış, hanımı kapıyı açınca görmüş" diye konuştu.

EŞİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Etiler'deki evinde hayatını kaybeden usta oyuncu Tuncel Kurtiz'in ani ölümü, eşi Menend Kurtiz'i yasa boğdu. Ayakta güçlükle durabildiği gözlenen Kurtiz, taziye için gelen yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü. Ünlü sanatçının cenazesi olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından, Etiler'deki evlerinden çıkarılarak otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Bu sırada evden çıkan Tuncel Kurtiz'in eşi Menend Kurtiz de, ayakta durmakta güçlük çekti. Yakınlarının koluna girmesiyle otomobile doğru ilerleyen Kurtiz, taziye için gelen yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü.

"TÜRK SİNEMASININ EN ÖNEMLİ İNSANINI KAYBETTİK"

Olayın duyulmasının ardından Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı'yla birlikte Kurtiz'in evine geldi. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, “Hepimizin başı sağolsun. Çok üzüntülüyüz. Türk sinemasının en önemli insanını kaybettik. Özelliği, kişiliği, karakteri ve verdikleriyle bizleri devamlı geleceğe yönelik baktırabilen bir insanı kaybettik bugün. Üzüntümüz sonsuzdur. Doktorlarımız ve emniyetimiz içeride gerekli değerlendirmeleri yapıyorlar. İlerleyen süreçte neticeyi size bildirirler. Detayları şuan söylemem olmaz ancak spor yaparken düştüğü yönünde bilgi var ama daha sonra doktor raporlarıyla açıklanır" dedi. Öte yandan Kurtiz'in ölümüyle ilgili olay yeri inceleme ekipleri de evde incelemelerde bulundu.