Alerjik Nezle Problemi Olanlara Sevindirici Tedavi Yöntemi..

Alerjik nezle sorunu yaşayanlar burun damlası kullansa dahi bu rahatsızlıklarını gideremiyorlar. İşte alerjik nezle sorunu yaşayanlar için sevindirici bir haber..


Alerjik nezleye çözüm!Op. Dr. Mustafa Özman ve Op. Dr. Gültekin Kızılbulut, burun tıkanıklığı, akıntı, hapşırma yapan ve tedaviye rağmen iyileşmeyen alerjik nezlede ışık tedavisinin iyi sonuç verebileceğini söyledi.

Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanları Op. Dr. Mustafa Özman ve Op. Dr. Gültekin Kızılbulut, alerjik nezle tedavisinde kullanılan Işık tedavisi Rhinolight cihazını tanıttı. Cihazın, Batman'da bir ilk olduğunu söyleyen Op. Dr. Mustafa Özman, ışık tedavisi, yani Rhinolight'ın özel dalga boylarında, yüksek yoğunluklu ışık içerdiğini ve hem mevsimsel hem tüm yıl süren alerjik nezle tedavisinde kullanılabileceğini dile getirdi.

Op. Dr. Özman, "Rhinolight, burunda kaşıntı, akıntı, tıkanma, hapşırık gibi her türlü şikayeti azaltan ve yok eden, etkinliği dünya çapında bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış bir sistemdir ve alerjik vakalarında etkilidir." dedi.

Yöntemin, 14 yaşın üzerinde alerjik nezlesi olan bütün hastalarda kullanılabileceğini belirten Op Dr. Özman, "Sadece hekim kontrolünde güvenle kullanılan Rhinolight tedavisi, birbirini takip eden 2 hafta içinde uygulanan 4-8 seansta gerçekleştirilir. Uygulama süresi oldukça kısa ve her bir burun deliği için 2-3 dakikadır. Rhinolight uygulanan bölgelerin yüzeyinde ne ısı ne de acı hissedilir. Özel mekanizması sayesinde, dokulara hiçbir şekilde zarar vermez. Bu nedenle alerjik nezlesi olan hastalarda uzun dönemli tedavide dahi güvenle kullanılabilir. 1-2 seans sonrasında bile iyileşmeler gözlenebilir, ancak kesin yanıt için mutlaka tedavi sonuna kadar beklenmelidir." diye konuştu.

Cihazın bölgede nadir olduğunu, ancak Batman'da bir ilk olduğunu belirten Op. Dr. Mustafa Özman ve Op. Dr. Gültekin Kızılbulut, yöntemin bir yan etkisinin olmadığını, hamile bayanlar dahil alerjik nezle ile ilgili şikayetler burun spreyleri ve ağızdan alınan alerji ilaçları ile kontrol edilemediği hastalarda, standart tedavilerin şikayetleri azaltmadığı hastalar ile uzun dönem ilaç kullanmaktan bıkan hastalarda uygulandığını belirtti.