İnternetten Sabıka Kaydı Nasıl Alınır? Online Adli Sicil Kaydı Almak!

İşe başlarken, bir yere üye olurken vs. istenen adli sicil kaydı için adliye binalarına gitmemiz sıraya girmemiz ve bir ücret ödememiz karşılığında adli sicil belgesi yani sabıka kaydı alabiliyorduk.Artık internet üzerinden hiçbir ücret ödemeden E-Devlet şifresi ile sabıka kaydını çıktı olarak alabiliyoruz. Bunun için öncelikle E-Devlet şifreniz yoksa size en yakın Ptt şubesinden 1TL karşılığında E-Devlet şifresini alıyorsunuz ve E-Devlet sitesine yani Türkiye.Gov.Tr adresine giriş yapıyorsunuz.

"İnternetten Sabıka Kaydı Nasıl Alınır?"

Site içerisinde şu adımları takip edin..

  • Üst kısımda, arama çubuğunun hemen solunda yer alan e-hizmetler kısmına geliyorsunuz.
  • Bakanlıkların sunduğu e-hizmetler listelenmiş olarak karşımıza gelmekte. Zaten alfabetik sırayla dizili olduğu için hemen karşımızda Adalet Bakanlığı’nın sunduğu e-hizmetleri göreceksiniz. Buradan “Adli Sicil Kaydı Sorgulama” kısmına giriş yapıyorsunuz.
  • Karşımıza bir uyarı yazısı çıkacak bu yazıyı dikkatlice okuyoruz ve beyan edip devam butonuna basıyoruz.
  • Sonraki sayfada sabıka kaydını hangi sebeple aldığınızı ve bu adli sicil belgesini nereye vereceğinizi bildirmeniz gerekmekte.
  • Hepsi bu kadar sabıka kaydınız ekrana geliyor bunu ister bilgisayararınıza kaydedebilir, istersenizde çıktı olarak alabilirsiniz.