Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonun'da Gözaltına Alınanlar!

Türkiye yeni bir operasyon ile güne uyandı.

İstanbul'da yolsuzluk ve rüşvet operasyonuİstanbul'daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda 36 kişi gözaltına alındı. Akşam saatlerinde gözaltı sayısının 49'a yükseldiği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan ve Mali Şube polislerinin yürüttüğü operasyonda çok sayıda adrese baskın yapıldı.

İŞTE GÖZALTINA ALINAN İSİMLERDEN BAZILARI;

*İş adamı Ali Ağaoğlu,

*iş adamı ve sanatçı Ebru Gündeş'in kocası Reza Zarrab,

*İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler,

*Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan,

*Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar

*Taş Yapı'nın sahibi Emrullah Turanlı

*Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Arslan

*Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir

*Ekonomi Bakanının Özel Kalem Müdürleri Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya,

*Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Danışmanı Sadık Soylu (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun yeğeni olduğu iddia ediliyor)

*Çevre Şehircilik Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman

Şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BAKANLARIN PROGRAMLARI İPTAL
Gelişmelerin ardından Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Ankara'daki programı iptal edildi. Bakan Çağlayan'ın katılması planlanan bugün Ankara' da Ekonomi Bakanlığı'nda düzenlenecek Gölbaşı Eğitim ve Sosyal Tesisinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Devredilmesine ilişkin Protokol İmza Töreninin iptal edildiği duyuruldu.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da İçişleri Bakanı Muammer Güler'in de katılacağı sınır kapısıyla ilgili ortak anlaşma imza töreni iptal edildi. Bulgaristan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, iptalin nedeni açıklanmadı.