Su Böreğinin Hazırlanışı | Su Böreği Yemek Tarifi | Yapılışı

su-boreginin-hazirlanisi-fotografi-3

Malzemeler:
  • 5 adet yumurta
  • 1 bardak süt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 6-7 bardak kadar)
İç harcı için:
  • 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
  • 150 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
Ara katlar için:
  • 1 kase sıvı yağ
Öncelikle hamuru hazırlayın. Yumurta, süt ve tuzu karıştırın. Ardından unu azar azar ilave edin. Sert bir hamur olacak, iyice yoğurun. Hamuru 12 eşit bezelere ayırın. Uygun bir yere gazete kağıdı serin ve her bezeyi tek tek açıp un serperek serdiğiniz gazete kağıdının üzerine koyun. Açtığınız hamur çok ince olmayacak, cok da kalın olmayacak şekilde ayarlayın. Bütün bezeleri açın. Bir tane bezeyi ince açın yağlanmış fırın tepsisine haşlamadan kuru olarak serin. Derin bir tencereye su koyun. Kaynayan suya iki avuç kadar tuz atın. Açtığınız hamurdan bir tane bütün şekilde kenara ayırın. Diğer 10 tane yufkanın ilk 5 tanesini bıçakla 4 parçaya bölün. Ayrı bir derin kaba soğuk su koyun. Ocağın yanında hazır dursun. Böldüğünüz her yufkayı birer birer kaynayan suyun içine atın her biri en fazla 5-6 saniye suyun içinde dursun. Hemen soğuk suyun içine atın. Soğuk suyun içinden alın bekletmeden elinizle suyunu süzdürün. Tepsiye yerleştirin. Her bir katta aralarına fırçayla sıvı yağ sürün. İlk 5 yufkayı bu şekilde hazırlayın ve tepsiye yerleştirin. Peynirli iç harcı hazırlayıp eşit şekilde tepsiye yayın. Diğer 5 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Tepsiye yerleştirin. En üstüne ayırdığınız bütün yufkayı kaynar suda bütün şekilde yapıştırmadan diğerleri gibi haslayın ve en üstüne düz bir şekilde serin. Sıvı yağ sürmeyi unutmayın. Böreğin kenarlarını bıçakla düzeltin. Dilimlemeden 190 derecelik fırında altı üstü pişene kadar kızartın. Fırından çıkınca dilimleyin ve üzerini bir bezle kapatın. Biraz dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Not: Haşladığınız su bulanıklaştığı anda değiştirin. Soğuk olan suyu da ılık olmadan değiştirin hep soğuk olmalı.