Odtü'de En Saçma Yol Açma Formülü!

Öncelikle şunu söylemeliyim Ankara'da Oturan biri olarak Trafiğin yoğun olduğu Eskişehir yolunda hergün en az 2 saat araç içindeyim. Hergün trafik tıkanıklığı olan bu bölgede ODTÜ'nün içerisinden geçecek yolla en azından yarım saat zaman tasarrufumun olacağını düşünüyorum. Ağaç işlerine gelince , ODTÜ'nün çok büyük bir alanı var ne kadarı ağaçlık? Yazın gidin bakın yeşillikten çok kurumuş otları göreceksiniz.

ODTÜ'ye tünel formülü ODTÜ'de ki bazı öğrencilerimiz ve kendini hala öğrenci hisseden insanlarımız bazı siyasi görüşlerinden dolayı eylem yapıyor. Peki yeni yolla vatandaşın, hem yakıttan hem zamandan tasarruf edeceğini bu sayede araçların eksozlarından çıkan zararlı gazların daha az havayı kirleteceğini düşünemiyorlar mı. Çevreyi koruma planlarından zararlı gazlar yok mu?

Şimdi ise birde tünel yapılacağı konuşulmaya başladı. Bu tünelin maliyetide çok büyük bir rakam! Halktan toplanan vergileri bir kesimi memnun etmek için harcamak ne kadar doğrudur? Tüneli yapmak için harcanan o paralar kuru arazilerimizi ağaçlandırma yerine kullanılsa daha doğru olmaz mı? Böyle bir ülkede yaşıyoruz işte. Birileri memnun olsun yeter ki seslerini çıkartmasınlar. Sesi çıkmayanların paralarıyla akla mantığa sığmayan işler yapılsın!

İşte Odtü'ye Saçma Bir Tünel Yapımı Haberi!

ODTÜ'deki yol tartışmasında yeni bir aşamaya gelindi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ODTÜ arazisinden geçmesi planlanan yollardan 2'ncisinde, ODTÜ yönetiminin 'tünel formülü'nü benimsedi.

TÜNEL FORMÜLÜ
Bakan Erdoğan Bayraktar Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada yolun ODTÜ'nün önerdiği şekilde tünel olarak yapılmasına yeşil ışık yakarak 'bir iki gün içinde onaylanacağını' söyledi.

MALİYET 100 MİLYON TL ARTACAK
Bayraktar, "Bilkent tarafından başlayıp doğu-batı hattında geçiş yapılacak. Planda burası ODTÜ kampüsünü tam ikiye bölüyor gibi görünüyor. Bunu Rektörlüğün isteği doğrultusunda tünel olarak koyuyoruz. Geçiş yeraltından olacak. Kampüsü hiçbir şekilde bozmayacak, hiçbir şekilde ağaç dokusuna zarar vermeyecek. Bu çok maliyetli, yaklaşık 100 milyon. Ankara Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ kampüsü korunsun diye böyle bir fedakarlığa giriyor" dedi.