Belkide yumurta pişirmekten sonra en kolay ve basit yemek tarifi Makarna dır. Ancak yüzbinlerce kişi google'a Makarna Nasıl Yapılır? diye sormuş. Hemen Makarna tarifini vermemiz gerekiyor:)
Memleketimizde öğrenci yemeği adını alan ve fakirinden zenginine her ailenin sofrasına konuk olan makarnanın yapılışından bahsedeceğiz. Tabi makarnanın en basit anlatımını yapacağız. Değişik pişirme teknikleri ve soslardan yararlanabilirsiniz isterseniz. Biz burada en genel haliyle sade makarna nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir, nasıl pişiririz sorusuna yanıt vereceğiz.
Makarna yapmak için istediğiniz bir çeşit makarna, bir yemek kaşığı tereyağı ya da margarin, 1-2 litre su ve tuz bulunsun. Öncelikle tencereye hazırda bulundurduğumuz suyu komple döküyoruz. Ocağın altını açıyor ve tenceredeki su fokur fokur kaynayana dek bekliyoruz. Kaynıyorken tuz ilave edip karıştırıyoruz. Bu aşamada ateşi hafif kısıyoruz. Sonra makarnayı ilave ediyor ve ateşi tekrar arttırıp kaynamasını bekliyoruz. (Genel olarak 1 litre suya 100 gram makarna ve 10 gram tuz ilave edilir).Tencerenin kapağını kapatmadan, ocak ısısını düşürmeden ara sıra (ortalama 3 dakikada bir) karıştırıyoruz. Karıştırmanız için tahta kaşık kullanmanızı öneririz. Ortalama pişme süresi 10-15 dakikadır. Tabi bu süre değişebilir, kaynamayı ocak başında takip ediniz. Pişmeye yakın tane tane kaşıkla tadına bakabilirsiniz. Makarnanın piştiğine emin olduktan sonra ocağı kapatıp tencereyi komple süzgece döküyoruz ve süzüp ılık suyla yıkıyoruz.
Daha sonra tencerenin içine tereyağı veya margarin koyuyor ve ısıtıyoruz. Daha sonra süzdüğümüz ve yıkadığımız makarnayı tencereye ilave ediyor ve karıştırıyoruz. Sonra biraz tuz ekliyor ve karıştırıyoruz tuzun dağılımı için. Pişirme süresi kadar beklemenize gerek yoktur. Bu işlem yağ ve tuz emilimini sağlamak içindir. Makarnanız artık hazırdır. Bu en temel haliyle sade makarnanın pişirilme işlemidir. Farklı şekillerde de yapılabilir. Salçayla sosla karıştırılabilir damak tadınıza göre.
Makarna pişirmek oldukça basit bir iştir. İlk defa makarna pişirecekseniz tadını tutturamazsanız eğer moralinizi bozmayın, sonraki seferlerde bu acemiliğinizi mutlaka gidereceksiniz.
Memleketimizde öğrenci yemeği adını alan ve fakirinden zenginine her ailenin sofrasına konuk olan makarnanın yapılışından bahsedeceğiz. Tabi makarnanın en basit anlatımını yapacağız. Değişik pişirme teknikleri ve soslardan yararlanabilirsiniz isterseniz. Biz burada en genel haliyle sade makarna nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir, nasıl pişiririz sorusuna yanıt vereceğiz.
Makarna yapmak için istediğiniz bir çeşit makarna, bir yemek kaşığı tereyağı ya da margarin, 1-2 litre su ve tuz bulunsun. Öncelikle tencereye hazırda bulundurduğumuz suyu komple döküyoruz. Ocağın altını açıyor ve tenceredeki su fokur fokur kaynayana dek bekliyoruz. Kaynıyorken tuz ilave edip karıştırıyoruz. Bu aşamada ateşi hafif kısıyoruz. Sonra makarnayı ilave ediyor ve ateşi tekrar arttırıp kaynamasını bekliyoruz. (Genel olarak 1 litre suya 100 gram makarna ve 10 gram tuz ilave edilir).Tencerenin kapağını kapatmadan, ocak ısısını düşürmeden ara sıra (ortalama 3 dakikada bir) karıştırıyoruz. Karıştırmanız için tahta kaşık kullanmanızı öneririz. Ortalama pişme süresi 10-15 dakikadır. Tabi bu süre değişebilir, kaynamayı ocak başında takip ediniz. Pişmeye yakın tane tane kaşıkla tadına bakabilirsiniz. Makarnanın piştiğine emin olduktan sonra ocağı kapatıp tencereyi komple süzgece döküyoruz ve süzüp ılık suyla yıkıyoruz.
Daha sonra tencerenin içine tereyağı veya margarin koyuyor ve ısıtıyoruz. Daha sonra süzdüğümüz ve yıkadığımız makarnayı tencereye ilave ediyor ve karıştırıyoruz. Sonra biraz tuz ekliyor ve karıştırıyoruz tuzun dağılımı için. Pişirme süresi kadar beklemenize gerek yoktur. Bu işlem yağ ve tuz emilimini sağlamak içindir. Makarnanız artık hazırdır. Bu en temel haliyle sade makarnanın pişirilme işlemidir. Farklı şekillerde de yapılabilir. Salçayla sosla karıştırılabilir damak tadınıza göre.
Makarna pişirmek oldukça basit bir iştir. İlk defa makarna pişirecekseniz tadını tutturamazsanız eğer moralinizi bozmayın, sonraki seferlerde bu acemiliğinizi mutlaka gidereceksiniz.
0Awesome Comments!